Nužudyto mažamečio byla: G. Kontenis ir toliau kaltina M. Kaziukaitytę | Kas vyksta Kaune

Nužudyto mažamečio byla: G. Kontenis ir toliau kaltina M. Kaziukaitytę

delfi.lt 2017/09/26 16:25
R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismas antradienį uždarame posėdyje toliau nagrinėjo vaikžudyste kaltinamų Monikos Kaziukaitytės ir Gedimino Kontenio bylą, kurioje porelė yra kaltinama mirtinai sumušusi mažametį M. Kaziukaitytės sūnų.

Antradienį parodymus baigė duoti M. Kaziukaitytė. Pasak prokuroro Vytauto Gatavecko, G. Kontenis valandą uždavinėjo klausimus kaltinamajai.

Prieš teismo posėdį M. Kaziukaitytės advokatas žurnalistams sakė, kad jo ginamosios pozicija nesikeičia – ji neigia mušusi savo sūnėlį, o G. Kontenis pagal bylos duomenis yra mušęs nužudytąjį Matuką.

G. Kontenis ankščiau žiniasklaidai yra sakęs, kad Monika savo kameros draugei atgailavo ir prisipažino mušusi vaiką. Kaltinamosios advokatas tokių vyro pasisakymų komentuoti nepanoro.

„Kaltinamasis nuo tyrimo pradžios niekada neatsisakė ir davė nuoseklius ir aiškius parodymus. Jis nemano, kad jo panaudoti veiksmai galėjo sukelti tokias baisias pasekmes. Gailisi ir išgyvena dėl tokio dalyko. Pati mama sakė, kad jis rūpinosi vaiku, pirko jam įvairius daiktus, lankėsi renginiuose“, – teigė G. Kontenio advokatas.

Paklaustas apie ankščiau teisme G. Kontenio pasakotą istoriją apie mįslingąją liudininkę, kuriai yra M. Kaziukaitytė yra pasipasakojusi, kad smurtavo prieš vaiką, advokatas atsisakė komentuoti.

„Tokios medžiagos negaliu viešinti. Viską sužinosit priėmus teismo sprendimą“, – sakė jis.

M. Kaziukaitytė neigia, kad su kameros drauge buvo kalbėjusi apie savo vaiko nužudymą.

„Čia visiška neteisybė yra. Aš jos ankščiau nesu pažinojusi ir ji išgalvoja tai. Norėjo, galbūt, būti pastebėta, susigalvojo tokius dalykus“, – prieš prasidedant posėdžiui sakė kaltinamoji.

Moteris atviravo, kad jai yra labai skaudu kas kartą lankytis teisme ir vėl kapstyti baisius prisiminimus.

„Su vaikelio mirtimi dar nesusitaikiau“, – atgailavo M. Kaziukaitytė.

G. Kontenis yra sakęs, kad ta dieną M. Kaziukaitytė bendravo pažinčių portaluose, tačiau pati moteris tai neigė.

„Jis pats buvo sukūręs netikras anketas mano vardu ir jomis naudodavosi ir bendraudavo“, – gynėsi kaltinamoji.

Kartu su šiuo tyrimu, buvo pradėtas ir kitas, kuriame M. Kaziukaitytė kaltina G. Kontenį 2015 m. rugsėjo mėn. ją sumušus. Pasak moters, ji buvo spardoma apie valandą laiko.

Kaltinamasis neneigė, kad praeityje yra sumušęs M. Kaziukaitytę.

„Aš jums dar kartą sakau, kad su narkomane nebuvo lengva gyventi. Aš narkotikų nevartoju. Taip, buvo kažkada tokia problema, bet aš išsprendžiau tą reikalą ir galvojau, kad ir ji išspręs. Man labai sunku apie tai pasakoti“, – sakė G. Kontenis.

„Aš nuo pat pradžių kalbu tiesą ir nesimėtau, o visa byla yra vedama mano parodymais. Dabar ji duoda parodymus ir jai nesiseka. Sunku yra meluot, reikia būt labai protingam, o teismas yra gyvas organizmas, žmonės baigę mokslus ir dar ne tokių žmonių matę“, – rėžė G. Kontenis.

Prokuroras V. Gataveckas pasakojo, kad M. Kaziukaitytės parodymuose yra tam tikrų nukrypimų, tačiau labai svarbių bylai nėra.

„Gali būti, kad praėjus ilgesniam tarpui, ji tiesiog neatsimena“ – mano prokuroras.

M. Kaziukaitytė yra įtariama žiauriai nužudžiusi savo artimą šeimos narį – bejėgiškos būklės mažametį sūnų ir piktnaudžiavusi tėvų teisėmis ir pareigomis.

G. Kontenis įtariamas žiauriai nužudęs bejėgiškos būklės mažametį ir tris kartus sukėlęs fizinį skausmą ar nežymų sveikatos sutrikdymą. Kraupus nusikaltimas Kėdainiuose buvo įvykdytas sausio 24-osios rytą, kai poros neregėtą įsiūtį sukėlė tai, jog vaikas neištarė skaičių pavadinimų.

G. Kontenis neslepė, kad vaikas buvo mušamas. Kauno klinikų medikai iškart nustatė, kad mušant vaiką buvo naudojami ne tik kumščiai, bet ir kiti daiktai. G. Kontenis pripažino, kad kankindamas vaiką naudojo diržą ir net telefono pakrovėją. Vyras vaiką talžė ir vonioje – po smūgio vaikas griūdamas atbulas trenkėsi galvyte į radiatorių.

Tada vaiko būklė ėmė sparčiai blogėti, o motina tuo metu ramiausiai paliko G. Kontenį su leisgyviu sūneliu miegoti. Grįžus motinai pora jau pradėjo nerimauti, kad Matukas jaučiasi vis prasčiau. Jam iš ausyčių ir nosies ėmė piltis kraujas, vaikas ėmė vemti. M. Kaziukaitytė išskubėjo į vaistinę. Čia ji prašė vaistų nuo galvos traumos, tačiau tokių negavo, o kai kurie vaistininkai liepė nedelsiant kviesti medikus.

Galiausiai jau leisgyviui vaikui ji parnešė paprasčiausių vaistų nuo skausmo. Deja, tuo metu vaiko būklė buvo jau tokia prasta, kad vaistų jis nesugebėjo praryti. Akivaizdu, kad pora iki pat paskutinės minutės vengė kviesti medikus ir stengėsi, kad apie nusikaltimą niekas nesužinotų. Galiausiai medikai iškviesti, kai vaikutis jau nebekvėpavo.

Atvykę medikai berniuką rado sunkiai sužalotą ir be gyvybės ženklų. Kauno klinikų medikai neslepė, kad vaiko patirti sužalojimai buvo labai sunkūs – visas kūnas nusėtas mėlynėmis, sužeistos galvos smegenys, plaučiai. Berniukas buvo skubiai operuotas.

Po operacijos jo būklė buvo kritinė, o gyvybę palaikė tik speciali aparatūra. Sumuštas berniukas išgyventi šansų neturėjo – mažylio galimybes medikai vertino labai prastai. Sausio 27 d. 7.30 val. mažamečio gyvybė užgeso.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA