Konkurse Kauno dramos teatro vadovo pareigoms užimti dalyvauja ir dabartinis vadovas | Kas vyksta Kaune

Konkurse Kauno dramos teatro vadovo pareigoms užimti dalyvauja ir dabartinis vadovas

BNS 2017/09/24 12:08
Archyvo nuotr. / Dramosteatras.lt nuotr.

Kultūros ministerija paskelbė konkursą eiti Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinio direktoriaus pareigas.

Iš kandidato reikalaujama turėti aukštąjį išsilavinimą, ne mažesnę nei penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti užsienio kalbą.

Pretendentai turi pateikti teatro penkerių metų perspektyvinės veiklos programą, joje įvertinti teatro veiklą ir pateikti viziją apie grįstą kūrybinę veiklą, kūrinių sklaidą, kultūrines edukacines veiklas, planuojamas rinkodaros veiklas, infrastruktūros ir žmogiškųjų išteklių valdymą, finansinių išteklių valdymą, numatomas įstaigos vadybos bei veiklos naujoves ir pokyčius, taip pat kitą pretendento nuožiūra svarbią informaciją.

Nuo 2008 metų teatrui vadovauja aktorius Egidijus Stancikas. Jis BNS sakė dalyvaujantis paskelbtame vadovo konkurse.

„Esame dar kalno viduryje: labai daug padaryta, bet tai, ką esame su komanda susiplanavę, kokias vizijas esame pradėję įgyvendinti, norisi pamatyti kalno viršūnę“, – kalbėjo jis.

Pernai baigta dvylika metų trukusi Kauno dramos teatro rekonstrukcija, iš viso kainavusi 18,5 mln. eurų. Pasa E.Stanciko, sutvarkius techninę pusę ir užtikrinus, kad theatro erdvės būtų tinkamos kūrybai, norisi išnaudoti kūrybinį šių erdvių potencialą.

„Turime išsikėlę labai ambicingus iššūkius, kad būtume ne tik Lietuvoje, bet ir artimajame užsienyje, ir Europoje toks teatras, su kuriuo visi norėtų įgyvendinti savo kūrybinius projektus“, – sakė dabartinis teatro vadovas.

Teatro direktoriaus konkursas vyksta iki spalio 27 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA