„Ryanair“ paskelbė visą atšaukiamų skrydžių sąrašą | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ paskelbė visą atšaukiamų skrydžių sąrašą

delfi.lt 2017/09/19 18:28
R. Tenio nuotr.

Pigių skrydžių oro linijų bendrovė „Rynair“ paskelbė visą sąrašą skrydžių, kuriuos ketinama atšaukti iki spalio 28 d.

Keleiviai, kurių skrydžiai bus atšaukti, gaus pranešimą elektroniniu laišku, teigė airių bendrovės vadovas Michaelas o‘Leary‘is.

„Ryanair“ artimiausias šešias savaites kasdien atšauks po 40–50 skrydžių, nes jai trūksta pilotų ir ji taip pat nori vėl pasiekti aukštą punktualumo lygį, praneša BBC.

M. O‘Leary‘o teigimu, daugumai keleivių bus pasiūlytas alternatyvus skrydis „Ryanair“ lėktuvu tą pačią dieną. Jei tokio skrydžio nebūtų, bus siūlomas skrydis diena anksčiau ar diena vėliau, o avialinijos laikysis įsipareigojimų dėl kompensacijos išmokėjimo.

Informacija apie atšauktus „Ryanair“ skrydžius skelbiama bendrovės interneto svetainėje.
Dauguma atšaukiamų skrydžių – į ar iš Londono Stanstedo oro uosto, dalis – iš Edinburgo, Mančesterio ir Birmingamo oro uostų. Nemažai skrydžių bus atšaukti į arba iš Romos, Milano, Briuselio ir Barselonos oro uostų.

„Ryanair“ teigia atšaukianti skrydžius didelio užimtumo oro uostuose, kad būtų lengviau perkelti keleivius į alternatyvius skrydžius.

Aviakompanija atšaukia 2 proc. savo skrydžių, tai paveiks apie 400 000 keleivių. M. O‘Leary‘o teigimu, tokių veiksmų imtasi norint užtikrinti geresnį aptarnavimą visiems likusiems keleiviams.
Skrydžių grafikas koreguojamas, siekiant suteikti galimybę lėktuvų pilotams išeiti atostogų po vasaros sezono, kurio metu fiksuojamas skrydžių pikas.

Todėl pusantro mėnesio trūks pilotų.

„Ryanair“ vadovo teigimu, anksčiau menkiausias trikdis – streikai, oro sąlygos – versdavo atidėti skrydžius, nes bendrovės rezerve esantiems darbuotojams stigo lankstumo. Jis pridūrė, kad pilotų paprašyta keisti atostogų grafikus.

Nuo lapkričio 1 d., kai prasidės mažiau intensyvus žiemos sezonas, skrydžiai nebebus atšaukiami, žadėjo M. O‘Leary‘is.

Jis pabrėžė, kad „Ryanair“ laikysis visų įsipareigojimų dėl kompensacijos išmokėjimo, tačiau konkuruojančių oro linijų bendrovių bilietų keleiviams nepirks. „To nėra numatyta ES reglamente ES261“, – sakė M. O‘Leary‘is.

Anot jo, bendrovėje netrūksta pilotų, tiesiog įvyko netvarka dėl rugsėjo ir spalio grafikų. „Tai mūsų pačių sukelta netvarka, tačiau tai nepasikartos“, – sakė „Ryanair“ vadovas M. O‘Leary‘is pirmadienį išplatintame pranešime, kuriame dar kartą paaiškino, dėl ko atšaukiami skrydžiai, taip pat atsiprašė keleivių.

Jei keleiviams pranešama apie atšaukiamą skrydį, likus iki jo daugiau nei 14 dienų, kompensacija nepriklauso.

ES kompensacijų taisyklės dėl atšauktų skrydžių:

  • Keleiviams priklauso gauti pagalbą ir kompensaciją, jei skrydis buvo atšauktas dėl priežasčių, priklausančių nuo aviabendrovės.
  • Oro linijos privalo pasiūlyti grąžinti visus pinigus (o juos sumokėti per septynias dienas) arba pasiūlyti bilietus alternatyviu skrydžiu, jei skrydis buvo atšauktas, likus iki jo nedaug laiko. Be to, keleiviai gali pareikalauti kompensacijos.
  • Už neilgo nuotolio skrydį galima reikalauti 250 eurų kompensacijos, už vidutinio nuotolio skrydį – 440 eurų, o už tolimo nuotolio skrydį – 600 eurų kompensacijos.
  • Kelionės tikslą vėliau nei trimis valandomis pasiekę keleiviai gali gauti nuo 200 iki 600 eurų kompensaciją, priklausomai nuo skrydžio ir atidėto laikotarpio ilgio.

Visą atšauktų skrydžių sąrašą galite rasti čia. Skrydžių iš Lietuvos oro uostų jame nėra nurodyta.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA