Žalgirio arenoje startuoja technologijų ir verslumo renginys „#Switch!“ | Kas vyksta Kaune

Žalgirio arenoje startuoja technologijų ir verslumo renginys „#Switch!“

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Jau šiandien nuo 9 val. visą dieną Žalgirio arenoje vyks didžiausias Baltijos šalyse nemokamas technologijų ir verslumo renginys „#Switch!“ Keturiose erdvėse iki pat vakaro vyksiančiame renginyje bus diskutuojama aktualiausiomis temomis su garbingais svečiais. Organizatoriai, su 63 pranešėjais iš 13 šalių priešakyje, garantuoja nepamirštamą ir žinias praturtinančią dieną.

Viena laukiamiausių diskusijų: „Moterys ir mergaitės technologijose: misija (ne)įmanoma?“ Joje dalyvaus Europos lyčių lygybės instituto ekspertė Helena Morais-Maceira, „Dell EMC“ vyresnioji viceprezidentė, generalinė direktorė Vidurio ir Rytų Europai, Anja Monrad, „Baltic Amadeus“ vadovas Andžej Šuškevič, „Telia Lietuva“ teisės vadovė ir atsakinga už viešuosius ryšius su valstybės institucijomis ir verslo asociacijomis Giedrė Kaminskaitė – Salters ir dar daugiau kompetentingų, savo gebėjimus jau įrodžiusių moterų. Ji vyks Audi klube, 14:30 val.

Kasdien vis didesnis aktualumas skiriamas ir asmens duomenų temoms, tad ir „#Switch!“ nuo šių temų niekur nenusigręš. Po pietų Žalgirio arenos amfiteatre vyks dvi diskusijos: „Duomenų ekonomikos iškilimas: ar duomenų saugumas yra kliūtis inovacijoms?“ ir „Kūrėjai ir skaitmeninė revoliucija: kaip skatinti inovacijas, bet kartu ir užtikrinti autorinių teisių apsaugą?“ Diskusijose dalyvaus atstovai iš „Google“, „Facebook“, „Oath“ ir kitų garsių, su asmens duomenimis kasdien susiduriančių įmonių.

Renginyje netruks ir garbingų svečių iš Lietuvos. Dalyvauti technologijų fiestoje ketina ir LR Vyriausybės Kanclerė Milda Dargužaitė, Finansų ministras Vilius Šapoka, Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Krašto apsaugos ministerijos viceministras Edvinas Kerza. Savo patirtimis taip pat dalinsis Rimvydas Širvinskas (Makalius), Austėja Landsbergienė, ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Svarbi „#Switch!“ dalis – pirmadienį prasidėjęs hakatonas. Šiais metais daugiau nei 30 technologijų entuziastų iš Lietuvos ir dar keturių šalių hakatono metu bando sukurti koncepciją decentralizuotam banko sąskaitos ir telefono numerio sąsajos sprendimui. Specialistai neabejoja, kad toks sprendimas gerokai padidintų žmonių pasitikėjimą telefoniniais mokėjimais. Parą truksiančio #SWITCH! hakatono dalyviai yra aprūpinti visa reikiama technika, o atsikvėpti gali tam skirtose specialiose poilsio zonose, taip pat žaisdami stalo futbolą, kompiuterinius žaidimus ar užkandžiaudami. Nugalėtojai bus paskelbti antradienį, renginio metu.

Portalas „Kas Vyksta Kaune“ technologijų erdvėje kvies į bene didžiausią stendą kartu su ChangeMakersOn ir Kaunas IN, kurio tikslas pristatyti Kauno, kaip šiuolaikinių technologijų ir verslumo sostinės, potencialą. Kauno atstovai kvies lankytojus susipažinti, mokytis, dalyvauti diskusijose ar tiesiog susitikti „Kaunas Entrepreneurship Cafe“ erdvėje.

Išsamią renginio programą galima rasti čia. Jei dalyvauti nepavyktų – nusiminti tikrai neverta: visą dieną iš Žalgirio arenos vyks tiesioginės transliacijos, kurias galėsite stebėti portalo „Kas vyksta Kaune“ „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA