Policija papildė turimų automobilių kiekį – patruliuos magistraliniuose keliuose | Kas vyksta Kaune

Policija papildė turimų automobilių kiekį – patruliuos magistraliniuose keliuose

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policijos departamentas nuomos būdu įsigijo 12 naujų automobilių Audi A6, kurie perduoti Lietuvos kelių policijos tarnybai.

Šie automobiliai skirti patruliavimui magistraliniuose keliuose bei labai svarbių asmenų ir jų vadovaujamų oficialių delegacijų lydėjimui.

„Džiugu, kad pavyko šiuos automobilius išsinuomoti gerokai pigiau, nes pasiūlyta kaina yra maždaug 30 procentų pigesnė nuo Audi atstovų Lietuvoje siūlomo oficialaus kainoraščio“ – teigia policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Po viešųjų pirkimų, pasiūlyta vieno automobilio kaina su visa būtina įranga – 45 260 eurų su PVM (rinkoje toks automobilis kainuotų apie 65 000 eurų).

Automobiliai bus nuomojami iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų, skiriamų Saugaus eismo programoms ir jų priemonėms įgyvendinti. Pasirašyta veiklos nuomos sutartis 5 metams, su galimybe šiuos automobilius įsigyti už likutinę 12 procentų vertę.

Automobiliai pirkti atviro tarptautinio viešojo konkurso metu, kuriame dalyvavo 3 įmonės. Esą, kai tik tarnybiniai automobiliai bus visiškai įrengti ir apklijuoti, atstovai pristatys juos visuomenei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA