Įvardino tris savybes, kurios būtinos sėkmingam darbuotojui | Kas vyksta Kaune

Įvardino tris savybes, kurios būtinos sėkmingam darbuotojui

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Informacinės technologijos mūsų gyvenimuose užima vis didesnę ir svarbesnę dalį, o jų nešama nuolatinė inovacijų kaita lemia, kad įmonės iš darbuotojų pradeda tikėtis naujų asmeninių savybių. Gebėjimas mokytis, kūrybingumas bei kompiuterinis raštingumas – tai pagrindinės savybės, kurių artimiausiu metu pradės reikalauti darbdaviai.

„Mums reikia talentingų žmonių, kurie yra lankstūs bei geba adaptuotis prie pastoviai kintančios darbo aplinkos. Tiek dabar, tiek ateityje darbuotojai privalės greitai prisitaikyti prie naujų darbo situacijų, išmokti naudotis naujomis technologijomis“, – tvirtina medicininės įrangos gamintojos „Hollister“ gamybos vadovas William R. Ciehanski. Jo atstovaujama tarptautinė įmonė investuos 50 mln. Eur Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje ir čia atidarys medicininės įrangos gamyklą.

Gebėjimas, kurį įmonės itin vertina

W. Ciehanski pabrėžia, kad inovacijos – vienas pagrindinių kiekvienos įmonės sėkmės variklių, o medicinos technikos industrija be jų neįsivaizduojama. Tad darbuotojai privalo būti lankstūs ir norėti nuolat mokytis, juk inovacijos pačios neatsiranda – jas gimdo žmonių kūrybingumas.

„Inovacijos atrandamos kūrybingų žmonių, kurie sugeba įsivaizduoti ir atrasti galimybes ten, kur kiti jas įžvelgia labai sunkiai. Kūrybinio proceso metu atrasti idėją ir ją paversti ją kūnu – tai gebėjimas, kurį mes labai vertiname“, – sako Kaune besikuriančio „Hollister“ atstovas.

Paklusnių darbuotojų nebereikia

Daugiau kaip 130 skirtingų organizacijų jungiantis „Europos moterų ir technologijų centras“ nuolat ieško talentų visuose šalyse bei padeda jiems atrasti savo karjeros kelią technologijų įmonėse. Šios organizacijos vadovė Eva Fabry pažymi, kad jau praėjo laikai, kuomet svarbiausia darbuotojo savybė buvo paklusnumas. Hierarchinius santykius jau išstumia horizontalūs ryšiai, todėl gebėjimas bendradarbiauti, sąveikauti, veikti komandoje tampa vis svarbesnės savybės.

„Dabar plintanti startuolių ekosistema lemia, kad mūsų pasaulį pakeisiančios idėjos bei inovacijos gali atsirasti bet kuriame pasaulio kampelyje. Tad kūrybiškumas yra visa ko pagrindas“, – sako E. Fabry.

Organizacijos vadovės teigimu, kintanti darbo rinka vis daugiau galimybių atveria ir moterims. „Kiekvieną dieną matome vis daugiau moterų lyderių ten, kur anksčiau jų nebuvo. Jeigu kam būtų įdomu išgirsti gerų pavyzdžių, turėtų nepraleisti antradienį „Switch“ renginyje „Žalgirio“ arenoje vyksiančios diskusijos „Moterys ir mergaitės technologijose: misija (ne)įmanoma?“ – kviečia E. Fabry.

Jūsų atsiliepimai turi finansinį poveikį

Informacinės technologijos keičia be išimties visų organizacijų darbą, o naudą iš to dažniausiai gauna kiekvienas iš mūsų. Be to, dabar kiekvieno mūsų balsas ir nuomonė tampa vis svarbesni, jie netgi prisideda prie įmonės finansinių rezultatų.

VšĮ „Kaunas IN“ verslo skyriaus vadovas Tadas Stankevičius pateikia pavyzdį iš apgyvendinimo sferos, kur klientai jau pajuto technologijų naudą. Internetu informacija pasiekiama greitai ir lengvai, dėl to įmonių siūlomos kainos susilygina ir vis didesnis svoris tenka paslaugų kokybei – jeigu įstaigų žvaigždučių kiekis vienodas ir kainos panašios, esminį vaidmenį atlieka lankytojų atsiliepimai.

Tačiau be technologinio raštingumo įmonės turi mažai galimybių sulaukti sėkmės. „Negebėjimas laiku prisitaikyti prie naujausių rinkos tendencijų bei su jomis susijusių technologijų, įmonę atskiria nuo dalies potencialaus klientų. Taip pat, negebėjimas pasinaudoti didžiaisiais duomenimis (vadinamaisiais big data) lemia, kad daugiau sprendimų bus priimta intuityviai, o ne remiantis aiškiais duomenimis“, – sako T. Stankevičius.

Ateities tendencijos – „Žalgirio“ arenoje

Daugiau apie ateities darbo rinkos, švietimo bei kitus moderniųjų technologijų atnešamus pokyčius bus galima sužinoti rugsėjo 19 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje – čia įvyks trečiasis ir didžiausias Baltijos šalyse nemokamas moderniųjų technologijų bei verslumo renginys #SWITCH! Čia susitiks visi neabejingi pažangai, talentingas jaunimas, vizionieriai bei visuomenės lyderiai. Renginys nemokamas, tačiau reikalinga registracija www.switchit.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA