Tyrimo rezultatai: maisto produktų sudėtis Lietuvoje ir Vokietijoje skiriasi | Kas vyksta Kaune

Tyrimo rezultatai: maisto produktų sudėtis Lietuvoje ir Vokietijoje skiriasi

BNS 2017/09/18 19:18
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Žinomų gamintojų maisto produktų sudėtis Lietuvoje ir Vokietijoje skiriasi, parodė tyrimas. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atliktas tyrimas atskleidė, kad skyrėsi 23-jų iš 33-jų tirtų maisto produktų sudėtis, pranešė Žemės ūkio ministerija. Išsamūs tyrimo rezultatai bus paskelbti antradienį.

„Jei vartotojas perka visoje Europos Sąjungoje žinomą produktą, jis natūraliai viliasi, kad ragaus tą patį nuo Vilniaus iki Lisabonos, ir gamintojai turi tai užtikrinti“, – pranešime spaudai sakė žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

Anot jo, tyrimo rezultatai leis Lietuvai ir kitoms Vidurio ir Rytų regiono šalims siekti, jog visos Europos Sąjungos (ES) maisto rinka būtų vieninga kokybės atžvilgiu.

Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jeanas Claude’as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) praėjusią savaitę pareiškė, kad valstybių narių institucijoms reikia suteikti daugiau įgaliojimų užkirsti kelią prastesnės kokybės maisto produktų pardavimui kai kuriose ES šalyse.

B.Markauskas tada BNS teigė, jog toks siūlymas – EK bandymas „nusimesti atsakomybę“. Jo nuomone, Europos Sąjunga (ES) turėtų uždrausti tarptautinėmis korporacijoms gaminti Rytų Europos šalių rinkai skirtus maisto produktus su kitokia receptūra nei Vakarų europiečiams.

Vidurio ir Rytų Europos valstybės ne kartą perspėjo dėl jų šalyse parduodamų produktų, kurių sudėtis skiriasi nuo tų pačių produktų, stovinčių Vakarų Europos šalių parduotuvių lentynose. Produktų gamintojai teigia, kad šios pretenzijos – nepagrįstos ir atskirose rinkose skiriasi skoniai, o ne turinys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA