Po trijų savaičių karinės tarnybos – į mylimųjų glėbį | Kas vyksta Kaune

Po trijų savaičių karinės tarnybos – į mylimųjų glėbį

T. Tumalovičiaus nuotr.

Šiandien, rugsėjo 15 dieną, Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų Juozo Vitkaus inžinerijos batalione Kaune vyko nuolatinės privalomosios karo tarnybos karių priesaikos ceremonija. Jos metu iškilmingai Lietuvai prisiekė beveik 200 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių – 182 vaikinai ir net 16 merginų.

Karių priesaiką stebėjo ir karius pasveikino Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų štabo viršininkas pulkininkas Tomas Masaitis. Prisiekusius karius palaimino Kauno įgulos kapelionas majoras Tomas Karklys. Ceremoniją taip pat stebėjo šauktinių tėvai ir artimieji. Po ceremonijos susirinkusieji galėjo apžiūrėti batalione naudojamą techniką ir ginkluotę, pasikalbėti su bataliono vadu plk. ltn. Ramūnu Jurskiu.

Tarnybą šauktiniai pradėjo prieš tris savaites, iki bazinio kario rengimo pabaigos jiems dar liko penkios savaitės. Vėliau kariai mokysis karo inžinieriaus specialybės bei veikti padalinio sudėtyje. Baigę devynių menesių tarnybą, šauktiniai galės tęsti tarnybą kaip profesinės karo tarnybos kariai arba tapti Lietuvos kariuomenės rezervo dalimi.
„Visi šauktiniai atvyko motyvuoti, visą laiką turi papildomų klausimų, dėstomi dalykai jiems yra įdomūs. Manau, kad jie bus puikūs Lietuvos kariai, pasiruošę ginti Tėvynę, jeigu tik to reikės. Juk ne veltui Lietuvos kariuomenė yra jaunuolių stiprinimo, drąsos ir patriotiškumo mokykla“, – puikia šauktinių motyvacija džiaugėsi instruktorius seržantas Robertas Valuckas.

Taip pat tarp šių šauktinių yra keli, iš emigracijos atvykę ir pasirinkę savanoriškai tarnauti kariuomenėje.

Po ceremonijos dalis bataliono teritorijos buvo atverta svečiams, giminėms, draugams, kurie buvo pavaišinti kareiviška koše, o vėliau galėjo susipažinti su kareivinėmis, apžiūrėti ekspozicijas, pabendrauti su bataliono vadais. Po priesaikos kariai turės tris laisvas dienas, po kurių grįš tęsti karinės tarnybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA