Kaunas atgyja naktį: įspūdingai nušvito į Nemuno salą vedantis tiltas | Kas vyksta Kaune

Kaunas atgyja naktį: įspūdingai nušvito į Nemuno salą vedantis tiltas

Asociatyvi / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Penktadienio vakarą, kai visi ruošėsi eiti miegoti, Kauno centre netrūko šviesų – startavo iki pat Naujųjų metų besitęsiantis „Kauno šviesų festivalis“. Pirmasis objektas – į Nemuno salą vedantis S. Daukanto pėsčiųjų tiltas.

Įvairiaspalvio tilto instaliacija kauniečiai ir miesto svečiai galės džiaugtis iki pat pirmadienio ryto. Pasak projekto autorių, tai techniškai sudėtingiausias objektas, mat turi nedaug šviesą atspindinčių plokštumų. Be to, reiks ir nemažai įrangos – tilto ilgis siekia 150 metrų, tad vien kabeliai skaičiuojami kilometrais.

Spinduliai nukreipti ne tik į tiltą – visa erdvė aplink jį apšviesta įvairiaspalvių prožektorių šviesomis, kai kurie spinduliai nukreipti į dangų ir Nemuno salą, tad šviesų šou matomas ne tik pravažiuojantiems pro tiltą, bet ir toliau esantiems gyventojams.

Iki Naujųjų metų projekto dėka nušvis Įgulos bažnyčia, kauniečiams labiau žinoma Soboro vardu, Kauno pilis, Jėzuitų bažnyčia Rotušės aikštėje. O Kauno muzikinis teatras švies visą gruodžio mėnesį.

Daugiau informacijos apie „Kauno šviesų festivalį“ rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA