Rokų siaubūnai pagaliau sulaukė, ko nusipelnę | Kas vyksta Kaune

Rokų siaubūnai pagaliau sulaukė, ko nusipelnę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teisme – finišo tiesioji dėl kovo mėnesį įvykusio incidento prekybos centre „Maxima“ bei greta esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, kuomet buvo įvykdytas rasistinis išpuolis, jo iniciatoriams sugriežtinta bausmė.

Primename, jog minėtas rasistinis išpuolis įvyko pavasarį, kovo 12 dienos vakarą. Jo metu nėščia moteris buvo užsipulta, jog neva per ilgai prie kasos prekybos centre atsiskaito už pirkinius. Tačiau priekaištai tuo nesibaigė ir netrukus automobilių stovėjimo aikštelėje, prie „Maximos“ Rokuose buvo užgauliojamas ir jos sutuoktinis, kilęs iš Indijos, bet turintis Airijos pilietybę. Užgauliotojai įžeidinėjo vyrą dėl rasės, o vėliau ir smurtavo – spardė.

Incidentas buvo nufilmuotas mobiliuoju telefonu, kuris tapo svariu įrodymu policijos pareigūnams. Negana to moteriai buvo grasinama sulaukti kraupaus likimo ir būti nužudytai taip, kaip Ieva Strazdauskaitė, apie kurios nužudymą tuomet šalyje aktyviai kalbėta.

Anksčiau teistiems dviems vyrams, P. Elijošiui ir L. Bukauskui už įvykdytą išpuolį buvo paskirta pusantrų metų laisvės apribojimo bausmė, nes Kauno apylinkės teismo teisėjas nepripažino, jog tai – tyčinis rasizmas, o chuliganizmas.

Tačiau nukentėję sutuoktiniai apskundė nuosprendį Kauno apygardos teismui prašydami skirti griežtesnę bausmę, nes incidento metu buvo sužalota paskutinius nėštumo mėnesius skaičiuojanti moteris. Vakar Kauno apygardos teismas jaunuoliams bausmę sugriežtino – pripažino juos kaltais dėl tyčiojimosi dėl rasės – diskriminacijos.

Iš karto įsigaliojusiame nuosprendyje sakoma, jog pirmasis dvejus metus turės būti namuose nuo 22 iki 6 val. Antrasis – vienus metus ir aštuonis mėnesius. Be to, kaip ir ankstesniuose bausmės nuostatuose, abu turės per metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo nemokamai išdirbti 120 val. sveikatos priežiūros ir rūpybos įstaigose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA