Policija sučiupo asmenis, galimai klastojusius butų nuomos sutartis | Kas vyksta Kaune

Policija sučiupo asmenis, galimai klastojusius butų nuomos sutartis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo apgaule išvilioti svetimą turtą ir dokumento suklastojimo.

Rugsėjo 7 d. į Kauno apskr. VPK kreipėsi vyras, kuris teigė, kad socialiniame tinkle sulaukė žinutės, kurioje nepažįstami asmenys teiraujasi, ar jis nenuomoja buto. Vyrui buvo atsiųsta nuomojamo buto skelbimo nuoroda, asmens dokumento atvaizdas su sutampančia vyro asmens informacija ir nuomos sutarties kopija.

Vyras pareigūnams teigė jokio buto nenuomojantis ir įtariantis, kad kažkas galimai apgaule bando išvilioti kitų gyventojų pinigus.

Tyrimo metu nustatyta, kad įvairiuose interneto skelbimų portaluose, patalpinant netikras nuotraukas, buvo skelbiami melagingi skelbimai apie nuomojamas gyvenamąsias patalpas už mažą kainą Kauno mieste bei sudaroma nuomos sutartis.

Susisiekus su būsimu nuomotoju, pastarasis nurodydavo, kad butas nuomojamas vėlesne data, todėl aprodyti nėra galimybės. Taip pat buvo prašoma sudarant sutartį pervesti 2 mėnesių nuomos avansinį mokėjimą į Lietuvos Respublikos gyventojo užsienyje turimą banko sąskaitą.

Buto savininkas elektroniniu paštu prašydavo pateikti besikreipiančio asmens duomenis, asmens dokumento kopiją ir atgal atsiųsdavo melagingą buto nuomos sutartį, asmens tapatybės kortelės suklastotą atvaizdą, suklastotą registro išrašą apie nuomojamą butą. Manoma, kad tokiu būdu, bandant įtikinti teisėtu nuomos sutarties sudarymu, apgaule išviliota išmoka galėjo būti ne iš vieno žmogaus.

Pirmadienį, rugsėjo 11 d., buvo sulaikyti du vyrai, gimę 1989 m., kuriems pareikšti įtarimai padarius minėtą nusikalstamą veiką. Atlikus abiejų, anksčiau neteistų, vyrų namuose kratas, rasti ir paimti galimai nusikalstamos veikos darymui naudoti kompiuteriai bei mobiliojo ryšio priemonės. Vyrams paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Už neteisėtą veiką asmenims gresia laivės atėmimas iki trejų metų.

Asmenis, nukentėjusius panašiu būdu, prašome kreiptis į Kauno apskr. VPK el. paštu oksana.papsel@policija.lt arba apie tai informuoti naudojantis elektroninių policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt, paliekant savo kontaktinius duomenis.

Tyrimą kontroliuoja ir jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA