Kaunas iš vyriausybės perims Karinių oro pajėgų gelbėjimo postą | Kas vyksta Kaune

Kaunas iš vyriausybės perims Karinių oro pajėgų gelbėjimo postą

BNS 2017/09/13 14:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritarė buvusio Karinių oro pajėgų gelbėjimo posto teritorijos perdavimui Kauno miesto savivaldybei.

30 ha teritorijoje esantis nekilnojamasis turtas Europos prospekte Aukštosios Fredos mikrorajone savivaldybei perduodamas pagal sutartį su Krašto apsaugos ministerija, pagal kurią čia veikęs gelbėjimo postas pernai išsikėlė į savivaldybės lėšomis įrengtas naujas patalpas S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo teritorijoje.

Anksčiau savivaldybė yra svarsčiusi, kaip būtų tinkamiausia šią teritoriją pritaikyti visuomenės poreikiams. Prieš dvejus metus vykusio konkurso sąlygose buvo nurodoma, kad „iškėlus paieškos ir gelbėjimo postą, miestui bus perduota daugiau nei 30 ha praktiškai neužstatytos teritorijos. Tai būtų viena didžiausių teritorijų, priklausančių miestui, ji yra strategiškai patogioje vietoje, todėl čia galėtų būti statomi visam miestui svarbūs sporto, mokslo ir verslo, ekspozicijų, socialinės infrastruktūros objektai. Dalis teritorijos galėtų būti skirta gyvenamajai paskirčiai“.

Šį konkursą laimėjo projektas „Pietums metas“, kurio autoriai siūlo šioje teritorijoje statyti aukštybinį, komercinės ir gyvenamosios paskirties pastatą, o šalia jo – aikštę ir visuomeninės paskirties pastatą.

Kaip BNS trečiadienį sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, geriausio sprendimo šiai teritorijai vis dar ieškoma.

„Dirbame dviem kryptimis. Pirma, projektuojame teritorijos inžinerinius tinklus ir visą reikalingą infrastruktūrą. Antra, toliau tęsiame geriausio sprendimo paieškas, kas galėtų būti šioje teritorijoje. Aišku yra viena – tai turės būti didžiausias pridėtinės vertės kūrimo epicentras visame mieste. Tai bus objektas, kuris leis į miestą pritraukti ženklias investicijas. Tai yra vienas iš svarbiausių dalykų“, – teigė jis.

Galutinius sprendimus dėl šios teritorijos savivaldybė žada priimti 2018 metų pirmoje pusėje. Tuo pačiu metu turėtų startuoti ir realūs inžinerinių tinklų ir infrastruktūros įrengimo darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA