Problemas skatina spręsti kalbantis | Kas vyksta Kaune

Problemas skatina spręsti kalbantis

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį nuo vidurdienio Kaune vyksta susitikimų ciklas „Tu nesi vienas“, skatinantis ieškoti pozityvių sprendimų, kai užplūsta gyvenimo sunkumai. Renginio pranešėjai akcentavo, kad išgyvenant sunkumus, itin svarbu kalbėtis su šeima, draugais, bičiuliais, aplinkiniais, įkvepiančiais žmonėmis, psichologais, bet tik neužsisklęsti savyje.

Pasaulinei savižudybių prevencijos dienai paminėti skirtas renginys siekia motyvuoti visuomenę ieškoti sau mėgstamos veiklos, rasti sprendimą  iš susidariusios keblios situacijos, išmokti įveikti stresą, rasti savyje jėgų ir optimizmo kovoti už savo gyvenimą.

Vidurdienį kauniečių ir miesto svečių prie Kauno pilies amfiteatro laukė Alanas Dzeranovas, vienas iš „MyHero!“ įkūrėjų, buvęs profesionalus krepšininkas, MyHero! sporto dalies vadovas, motyvatorius. Jis mokė kaip išlikti motyvuotam ir gyvenime daryti tai, ką liepia širdis. Taip pat lektorius ragino nepasiduoti kitų įtakai ir manipuliacijoms, ginti savo vertybes bei pateikė sveikos gyvensenos patarimų.

Vėliau Valija Šap, Europos sertifikuota psichologė Lietuvoje klinikinėje ir sveikatos srityje, savižudybių prevencijos iniciatyvos įgyvendinimo Kupiškio r. darbo grupės veiklos koordinatorė aiškino apie sunkumus. Esmė – pasitikėti savimi ir drąsiai veikti.

Po jos auditorijos dėmesio laukė publicistas, rašytojas, internetinio dienraščio „15min.lt” apžvalgininkas, mėnraščio šeimai „Artuma“ bendradarbis, visuomenininkas, tinklaraštininkas Tomas Viluckas, pasakojęs apie negalią ir kaip prisitaikyti prie gyvenimo tempo.

Susitikimai 17 val. baigiami Vytauto bažnyčioje (Aleksoto g. 3), čia kunigas Kęstutis Rugevičius aiškins, kad žmogus nėra vienas, visad aplink galima rasti žmonių, kurie mus palaiko, todėl reikia nuolat bendrauti su šeima, draugais, bičiuliais, įkvepiančiomis asmenybėmis, bendruomenės šviesuoliais ar psichologais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA