Reido metu, pareigūnai talkino sugedusio „BMW” automobilio vairuotojui | Kas vyksta Kaune

Reido metu, pareigūnai talkino sugedusio „BMW” automobilio vairuotojui

R. Tenio nuotr.

Nuo ankstyvo šeštadienio ryto – 7 val. iki vidurdienio Kauno mieste ir rajone vyko reidas, Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai aktyviai vykdė neblaivių vairuotojų ir kitų KET pažeidimų kontrolę.

Aktyviausiai tikrinta Kačerginė, Domeikava, Vandžiogala. Iš viso buvo sustabdytos 256 transporto priemonės, o blaivumas patikrintas 103 asmenims.

Išgėrę dviratininkai

Kaip informavo Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra, rytinio reido metu užfiksuota 14 pažeidimų: 4 neblaivūs dviratininkai (0,66; 1,15; 1,35 ir 2,43 promilių), o neblaivių automobilių vairuotojų neužfiksuota.

Kiti pažeidimai: 1 vairuotojas bei 2 keleiviai važiavo be saugos diržų, 3 transporto priemonės buvo eksploatuojamos be draudimo; 2 vairuotojai vairavo kalbėdami telefonu jį laikydami rankoje; 1 vairuotojas nepateikė techninės apžiūros dokumentų; 1 vairuotojas, neturintis dvejų metų vairavimo stažo, važiavo neprisiklijavęs ant automobilio klevo lapo.

Neblaivių vairuotojų mažėja

Anot R. Kemzūros, ryte reidas surengtas, nes vairuotojai dažniausiai būna iš vakaro pavartoję alkoholio ir nespėjus jam pasišalinti iš organizmo, neblaivūs asmenys sėda prie vairo.

Pašnekovas informavo, kad reidai vykdomi skirtingu paros metu, kad žmonės nepriprastų, rytiniai būna ir 2-7 val. ryto, taip pat patikros atliekamos dienos metu, naktį. Pastebima, kad alkoholio pavartojusių vairuotojų Kauno apskrityje – mažėja.

„Pastaruoju metu reiduose pastebiu, kad mažėja neblaivių vairuotojų, anksčiau Kauno apskrityje tokių būdavo žymiai daugiau. Gal įtakos turi ir dalies vairuotojų viens kitam pranešimas apie reidą: būna kai kurie „susimirksi” žibintais, skelbia socialiniuose tinkluose. Dalis vairuotojų padeda vieni kitiems, kad nepapultų… Bet, kokia to prasmė? Juk padeda ne tik KET pažeidėjams, bet ir tiems, kurie vykdo nusikaltimus, tokiu atveju, pranešimai tik pasitarnauja įstatymų pažeidinėjimui. Turbūt retas susimąsto, kad pačių artimieji vieną dieną gali pakliūti būtent į tokių „nepapuolančiųjų” vairuotojų sukeltą įvykį, nes jie nebuvo laiku sustabdyti pareigūnų ar kitų pilietiškų žmonių. Juk neblaivūs vairuoja, sukelia avarijas, bet dalis žmonių tokiems asmenims padeda skelbdami, kur tuo metu dirba policija”, – kalbėjo R. Kemzūra.

Talkino automobilio vairuotojui

Reido prie Kačerginės metu, portalo „Kas vyksta Kaune” fotografas užfiksavo kaip policininkai bėdos ištiktam vairuotojui padeda stumti „BMW” markės automobilį, mat vairuotojui norint atlikti posūkio manevrą, automobilis staiga „užgeso” ir nebeužsivedė.

Vairuotojas paprašė pareigūnų pagalbos, šie padėjo automobilį nustumti į saugią vietą. Vairuotojas padėkojo pareigūnams ir po kurio laiko, čia pat atlikęs automobilio taisymą, „BMW” vairuotojas netrukus sėkmingai tęsė kelionę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA