Kaune atidarytas naujas verslo centras, modernumu galintis lygiuotis į „Google” | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas naujas verslo centras, modernumu galintis lygiuotis į „Google”

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kaune atidarytas naujas verslo centras „B66″. Anot jo atstovų, pagal modernumą ir patogumą darbuotojams, jis prilygsta „Google” centrams.

K. Baršausko gatvėje esantis sklypas, kur šiandien atidarytas naujasis biurų centras, buvo įsigytas dar 2006 metais, tačiau darbai užvirė tik po dešimtmečio – 2016-ųjų rugpjūtį ir baigti šių metų balandį.

Pastatas užima daugiau kaip 5,3 tūkst. kv. m, daugumoje jo jau įsikūrė naujakuriai, laisvo ploto belikę 1,7 tūkst. kv. m.

Tilps 450 darbuotojų, jiems įrengta daugybė poilsio zonų

Beveik prieš pat KTU „Santakos” slėnį atidarytame centre kuriasi pasaulinėje rinkoje veikiančios Lietuvos informacinių technologijų įmonės „Teltonika“ ir „Virtustream LT“, pastaroji užima 1 tūkst. kv. m plotą, kur įrengta 70 darbo vietų; „Teltonikoje“ darbuosis daugiau kaip 100 žmonių. Trečiajame aukšte taip pat įsikurs šios bendrovės mokymų padalinys „IoT akademija“.

Be IT sektoriaus įmonių pastate veiks ir „Saulės šeimos medicinos centro“ klinika.

Verslo centre iš viso paruošta vietos 400-450-čiai darbuotojų. Patalpos čia suplanuotos atvirų darbo erdvių pagrindu, kiek atokiau įrengti ir atskiri darbo kabinetai vadovams bei patalpos konfidencialiems susitikimams. Darbuotojams atitrūkti nuo darbo padės socializacijos ir poilsio erdvės, kurių čia daugybė: veikia relaksacijos erdvės; maisto ruošimo kampeliai su virtuvės įranga; įrengtos šildymo, vėdinimo bei vėsinimo sistemos.

Vidiniame kieme yra poilsio zona su suoleliais ir želdynais. Netoliu biurų centro įrengta automobilių stovėjimo aikštelė su 113 vietų.

Džiaugiasi plėtra

Kapitalinio remonto projekto autoriai: „YIT Kausta“ architektų komanda, vadovaujama Vytauto Janušaičio.

Verslo centrą pastačiusios įmonės „YIT Kausta“ vadovas Kęstutis Vanagas pripažino, kad verslo centro kūrimas užtruko: „Pastatėme vieną pirmųjų verslo centrų „B66″ , jį kūrėme 11 metų, mat sklypą įsigijome dar 2006-aisiais. Pagaliau šis modernus centras atidarytas”, – kalbėjo K. Vanagas.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis pastebėjo, kad Kaune verslo centrų daugės, šiuo metu planuojama atidaryti dar bent dvidešimt.

„Džiaugiuosi verslo centro atidarymu, tik man gaila, kad aplenkėte mano sūnaus kompaniją (statomas verslo centras Centre „Magnum” – aut. past.) ir pirmiau pastatėte modernų biurų pastatą. Kaune šiuo metu yra 22 biurų pastatų projektai su maždaug 30 tūkst. darbo vietų. Linkiu, kad liktumėte Kaune, sukursime sąlygas. Beje, pats Kaune būdamas 23 m. pastačiau pirmą namą, nors daugelis abejojo ar pavyks, bet pavyko. Statybininkai turi būti protingi strategiškai”, – kalbėjo V. Matijošaitis.

„Teltonikos“ generalinis direktorius Arvydas Paukštys atkreipė dėmesį, kad šiame biure dirbs patys brangiausi darbuotojai, tad ir sąlygos jiems turi būti sudarytos tobulos darbui ir poilsiui.

Įmonės „Virtustream LT“ vadovė Kamilė Ciechanavičiūtė džiaugėsi, kad šis biurų centras atitinka skandinaviškas idėjas ir į Kauną projektas pritraukia užsienio investicijas. „Kaune gera gyventi ir dirbti, dėl nuostabios vietos ir vystomos plėtros pasirinkome būtent šį miestą.”

Trumpa ekskursija po 3-iąjį aukštą

Portalas „Kas vyksta Kaune” su „Teltonikos” personalo padalinio vadove Vytaute Kuginyte pasivaikšto trečiajame aukšte, kurį ši įmonė ir užėmusi, keliuose korpusuose dirbs 100 žmonių. Viename korpuse darbuosis vadybininkai, o kitame – Kauno projektavimo padalinys ir „IoT akademija“.

„Studentai mūsų akademijoje galės atlikti realią praktiką, prisidėti prie projektų rengimo. Akademijos erdvė suskirstyta į kelias zonas: darbo su kompiuteriais, poilsio su pagalvėlėmis ant grindų, yra stalo futbolo įranga bei virtuvėlė. Esant reikalui, akademijoje galima skaityti paskaitas, nes planas kaip auditorijos”, – pasakojo V. Kuginytė.

Trečiojo aukšto koridoriuje praeiname rožinės ir mėlynos spalvos ilgus krėslus, jie po du išdėlioti kiek atokiau nuo svetimų akių ir ausų. Čia galima pakalbėti telefonu ar tiesiog pasėdėti ir pamąstyti.

Čia pat veikia Kauno projektavimo padalinys, kur darbuojasi projektuotojai, inžinieriai. Jiems taip pat įrengta atskira virtuvėlė, poilsio zona su kabančiais krėslais, įranga prasitampyti, pasimankštinti.

Vestibiulyje praeiname dar vieną zoną pailsėti ant minkštų krėslų, kiek didesnę, tinkančią gausesniam žmonių ratui. Šiame aukšte yra didesnė kavinukė visam aukštui; taip pat susitikimų kambariai, mokymų zona; drabužinė ir vieta persimauti batus, tualetai.

„Mūsų tikslas, kad būtų patogu dirbti ir patogu pailsėti, nereiktų niekur kitur eiti. Įmonės komanda Kaune plėtėsi, jau kurį laiką ieškojome erdvesnių, šiuolaikiškų patalpų biurui, radę šias apsidžiaugėme, čia jauku, naujausios technologijos. Šis biurų centras prilygsta Europos, Amerikos biurams, nes yra A klasės pastatas ir erdvės pritaikytos amerikietiškiems, europietiškiems standartams. Laisvai gali lygiuotis į „Google”, – neabejoja V. Kuginytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA