Artėja rudeninė Kauno mugė | Kas vyksta Kaune

Artėja rudeninė Kauno mugė

R. Tenio nuotr.

Tradicinėje rudens Kauno mugėje šiemet laukia ne tik gausus ūkininkų derlius, amatininkų, menininkų darbai, bet ir su įvairių tautų kultūra kviesianti susipažinti kultūrinė programa. 

Rugsėjo 8-10 dienomis mugė įsikurs Kauno centre – Laisvės alėjoje. Kultūrinės erdvės bus sutelktos Nepriklausomybės aikštėje ir Muzikinio teatro sodelyje. Įvairių pramogų ir edukacinių užsiėmimų mugės lankytojai ras ir prie Laisvės fontano bei visoje mugės teritorijoje.

Dėmesys tautinėms kultūroms

„Pavasarį kvietėme susipažinti su Lietuvos regionais, šį kartą kviečiame susipažinti su Lietuvoje gyvenančiomis ir šią šalį savo namais laikančiomis tautomis. Tiesa, savo kultūrą pademonstruoti atvyks ir ne tik Lietuvoje gyvenantys žmonės, bus ir svečių iš kaimyninių valstybių. Mugėje sulauksime ukrainiečių, lenkų, rusų, karaimų, armėnų, latvių ir kitų tautų pasirodymų. Bus galima susipažinti su jų tautine apranga, papročiais, įsigyti įvairių gaminių ir paskanauti patiekalų“, – pasakojo renginį organizuojančios įstaigos „SukurtaLT“ vadovas Darius Straigis.

Pavasarį mugėje iš Trakų atvykęs fakyrų kolektyvas „Hefaistas“ šį kartą į renginį sugrįš su palyda. Jie paremia Trakų tautinių kolektyvų kelionę į Kauną.

„Kauno pavasario mugėje buvome tiesiog dalyviai, o rudens mugei kilo mintis parodyti ir daugiau Trakų kolektyvų – šį kartą atvažiuojame nebe vieni, o kartu su rusų dainos ansambliu „Zabava“, lenkų dainų ir šokių ansambliu „Tročanie“ bei kompozitoriumi, dainų autoriumi ir atlikėju – Aleksandru Makejevu. Jis ant scenos lips penktadienį“, – pasakojo „Hefaisto“ vadovas Rytis Rafaelis Mežonis.

Pasak organizatorių, visi maisto gamintojai taip pat kviečiami pristatyti bent po vieną tautinį patiekalą.
Tautinių bendrijų pasirodymams bus skirtas visas šeštadienis, Nepriklausomybės aikštės erdvėje prie Soboro.

Penktadienį čia vyks šeimų ir vaikų popietė „Viru viru košę“. Planuojama, kad joje pasirodys daugiau nei 200 jaunųjų atlikėjų iš įvairių mokyklų ir būrelių. Vyks ir įvairios rankdarbių pamokėlės, paroda.

Sekmadienį – jaunimo grupių ir atlikėjų pasirodymai. Čia koncertuos pavasario mugėje daug aplodismentų ir pripažinimo sulaukusios grupės, taip pat bus galima išgirsti ir naujų grupių skambesių.

Ugnis ir iliuzijos laisvalaikio zonoje

Visas tris dienas netrūks įdomybių Muzikinio teatro sodelyje. Čia lankytojai ras įvairių tarnybų prisistatymus, vyks saugaus eismo pamokos, užsiėmimai vaikams, sporto ir šokių klubų pasirodymai.

„Iš tiesų sunku ir aprėpti, kiek įvairios veiklos suruošėme mugės lankytojams. Nuo sporto užsiėmimų iki iliuzionistų pasirodymų ir net Lietuvos kariuomenės ginklų ekspozicijos. Bus ką pamatyti, išbandyti ir atrasti nematyto“, – trumpai programą apibūdino už kultūrinius pasirodymus atsakinga renginių organizatorių studijos „Muha“ vadovė, Audronė Arkauskaitė.

Šeštadienį nuo 14 val. laisvalaikio zonoje vyks Kaunas Jazz Ruduo šokių kovų programa. Jau minėta „Hefaisto“ komanda mugėje planuoja surengti išskirtinį ugnies ir šokio pasirodymą. Lankytojų laukia ugnies ir didžėjų muzikos bei ugnies ir Salsos. Lindy Hop‘o deriniai. Jiems padės kolegos iš Vilniaus – ugnies šokio kolektyvas „13“.
Mugėje taip pat sukiosis Vilniečiai kojūkininkai, gatvės muzikantai, klounai ir žonglieriai.

Mugėje – derlius, maistas, amatai ir menas

Be kultūrinės dalies šį kartą itin įvairi laukia ir prekybininkų mugė. Kaip pastebi organizatoriai, šiemet lankytojai ras ne tik daug rudens derliaus gėrybių ir maisto gaminių, bet ir išskirtinių rankų darbo gaminių.

„Stengiamės, kad viskas mugėje būtų autentiška. Kaip ir ankstesnės mugės metu, susirinkusių laukia gausybė išskirtinių, vienetinių gaminių, kurių nerasite jokiame prekybos centre. Šį kartą bus ir nemažai tautinio paveldo sertifikato savininkų. Bus ir visiškai naujai į tradicinius amatus žiūrinčių menininkų, kurie pasiūlys tikrai išskirtinio dizaino ir išvaizdos gaminių“, – pasakojo D. Straigis.

Viso mugėje dalyvauti planuoja daugiau nei 500 prekeivių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA