Kaune kvies susipažinti su arabų kultūra | Kas vyksta Kaune

Kaune kvies susipažinti su arabų kultūra

R. Tenio nuotr.
Rugsėjo 12-16 dienomis Vilniuje, Kaune ir kituose Lietuvos miestuose prasideda Arabų kultūros dienos. Kaune renginys vyks rugsėjo 13 d., Kauno įvairių tautų centre 18 val. bus kviečiama į Forumo teatrą aktualia tema: „Ką reiškia būti musulmonu Lietuvoje: Halos ir Hassano istorija”, kur kartu su aktoriais ir ekspertais bus diskutuojame ir ieškoma sprendimų opioms visuomenės problemoms. 

Hala kartu su savo vyru Hassanu prieš kelis mėnesius atvyko gyventi į Kauną iš Tripolio, Libijos sostinės. Ji turi seselės – akušerės išsilavinimą, o Hassanas mokosi magistrantūros studijose. Pora ieško tinkamesnio būsto, nes kol kas gyvena abu mažame universiteto bendrabučio kambaryje. Hala taip pat ieško darbo.

Prasidėjus pabėgėlių krizei Lietuvos gyventojai vis įtariau žvelgia į musulmonus: dirbti vienoje darbovietėje su musulmonais nenorėtų daugiau nei trečdalis, o  išnuomoti būsto daugiau nei pusė šalies gyventojų.

Kaip klostysis Halos ir Hassano gyvenimas Lietuvoje nuspręsti galime mes – forumo teatro pasirodyme kiekvienas žiūrovas tampa dalyviu ir gali paveikti situacijos eigą.

Forumo teatras – tai interaktyvus būdas kelti visuomenei aktualias problemas, apie jas diskutuoti ir ieškoti optimalių sprendimų.

Po pasirodymo diskusijoje kartu su ekspertais aptarsime situaciją ir bandysime spręsti mums visiems opius klausimus.

Forumo teatro sumanytojas Augusto Boal teigė, kad forumo teatrą praktikuoti gali bet kas, net ir aktoriai. Forumo teatro grupės “4ROOMS” atveju taip ir yra – tai profesionalūs aktoriai, dramos edukatoriai, turintys ir savo pilietinę poziciją, ir gebantys išgirsti kitą nuomonę, ir pasirengę aktualius klausimus diskutuoti su auditorija meninėmis formomis.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA