Vasara buvo turtingesnė aptarnautų skrydžių skaičiumi | Kas vyksta Kaune

Vasara buvo turtingesnė aptarnautų skrydžių skaičiumi

Organizatorių nuotr.

Per rugpjūtį Lietuvos oro erdvėje buvo aptarnauta 23 tūkst. 201 skrydis – beveik 5 proc. arba 1050 lėktuvų daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, tačiau rugpjūtį kilo arba leidosi 447 orlaiviais mažiau, nes buvo vykdoma Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcija ir skrydžių srautas buvo perkeltas į Kauną.

Labiausiai augo tranzitinių skrydžių skaičius. Skrydžių vadovai per paskutinį vasaros mėnesį aptarnavo beveik 9 proc. daugiau virš Lietuvos praskrendančių lėktuvų nei pernai tuo pačiu metu.

Lyginant su pernai tuo pačiu laikotarpiu, rugpjūtį Lietuvoje kilo arba leidosi 447 orlaiviais mažiau – daugiausia tai susiję su liepos ir rugpjūčio mėnesiais vykusia Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcija ir didžiausio skrydžių srauto perkėlimu į Kauną.

18 tūkst. 459 lėktuvai rugpjūtį virš Lietuvos skrido tranzitu. Lyginant su 2016 m. tuo pačiu mėnesiu, Lietuvoje nenusileidžiančių orlaivių buvo aptarnauta beveik pusantro tūkstančio (1497) daugiau. Dar 4742 kartus rugpjūtį skrydžių vadovai aptarnavo orlaivius, kai šie kilo arba leidosi iš Lietuvos oro uostų.

Šių metų vasarą, lyginant su 2016 m., aptarnautų skrydžių buvo daugiau visus tris vasaros mėnesius. Birželį bendras visų aptarnautų orlaivių (tiek skridusių virš Lietuvos, tiek kilusių ar besileidusių Lietuvos oro uostuose) skaičius siekė 23 tūkst. 353 ir buvo 6,2 proc. didesnis nei pernai tuo pat metu. Liepą Lietuvos oro erdve naudotasi daugiausia iš visų trijų vasaros mėnesių – įvykusių skrydžių skaičius siekė 23 tūkst. 521 – tai yra 3,3 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu (22 tūkst. 769).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA