Kauno centre didėja prestižinių būstų pasiūla | Kas vyksta Kaune

Kauno centre didėja prestižinių būstų pasiūla

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kaune atidarytas nekilnojamojo turto objektas Gedimino gatvėje „G 46″. Prabangus daugiabutis įsikūrė buvusioje spaustuvėje, dabar čia įrengti 36 apartamentai ir 4 patalpos komercinei veiklai.

Kultūros paveldui priskiriamo multifunkcinio komplekso statybos truko 4 metus: trejus iš jų vyko projektavimas, vienerius – statybos. Tai privačių investuotojų projektas, kurio vystytojas – „Etapas Group“.

Anot atstovų, vienas didžiausių iššūkių, su kuriais teko susidurti – suderinti naują ir seną architektūras, už tai buvo atsakingas objekto architektas – Mindaugas Miliūkštis.

Prabangos kaina

Informuojama, kad visi butai jau parduoti, dauguma – vos paskelbus apie šį projektą ir dar nepradėjus darbų. Tebelaisvos šiuo metu dvi komercinės patalpos.

Dviejuose butuose jau gyvena gyventojai, o kituose verda remonto darbai, nes butai parduoti su daline apdaila.

Kaip pasakojo bendrovės „Gedimino 46“ vadovas Donatas Miškinis, objekto projektavimas užtruko 3 metus, nes norėta sukurti prabangų būstą Kauno miesto centre.

„Prabangus nereiškia paauksuotas, prabanga – tai patogus ir komfortiškas gyvenimas. Kadangi matėme didelį kokybiškų butų poreikį miesto centre, noriai ėmėmės šio projekto”, – kalbėjo D. Miškinis.

Jis atskleidė, kad prabangą sudaro: daugiabutyje įrengti 3 liftai, plačios laiptinės, dideli vestibiuliai, šviesiai suplanuoti butai, B klasės garso izoliacija, parkavimo vietos (po 1-3 vietas butui).

„Kaune dabar įrenginėja mažus butus, o mes atvirkščiai, erdvesnius: butai čia svyruoja nuo 80 kv. m iki 240 kv. m. Jie su 2-3 miegamaisiais kambariais. Kvadrato kaina yra 1,6 tūkst.-2 tūkst. eurų”, – sakė D. Miškinis.

Prabangūs pasirinkto ploto apartamentai turi balkonus ir terasas ant stogo, iš kurių atsiveria Kauno grožis.

Apsuptas tarpukario architektūros

Nuo pastatymo pradžios 1856 m. dabartiniame multifunkciniame komplekse buvo įrengti butai, vėliau čia įsikūrė tabako fabrikas. Nuo 1928 m. valdą ir pastatus įsigijo „Varpo“ bendrovė leidusi laikraščius „Lietuvos žinios“, „Lietuvos ūkininkas“ ir kt. Po rekonstrukcijos objekte įsikūrė redakcijos ir spaustuvė, kiemo statiniuose buvo gyvenamieji butai. Šiandien čia veikia prabangūs butai.

Istorikas Vaidas Petrulis pristatyme akcentavo, kad pagrindinis namo fasadas, matomas iš Gedimino gatvės pusės, yra itin reikšmingas. „Šio namo gyventojai turėtų didžiuotis, tai privilegijuota vieta. Jūsų žvilgsnis negalės užkliūti už nieko kito, kaip tik už tarpukario architektūros paveldo”, – teigė V. Petrulis.

Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius atkreipė dėmesį, kad kultūros paveldas tinkamai išsaugotas, esą ypatingai teisingas pastato fasadas, žvelgiant iš Gedimino gatvės.

„Stengiamės, kad centre nebūtų vien darbo patalpos ir administraciniai pastatai, džiugu, kad čia įrengtas daugiabutis. Jei centre tik dirbsime – vakare mieste bus tuščia, nyku. Centre neabejotinai reikalingi gyvenamieji būstai”, – teigė N. Valatkevičius.

Pašnekovams bendrovės „Gedimino 46“ vadovas D. Miškinis pripažino, kad čia maksimaliai išsaugotas autentiškumas.

Gedimino gatvė dar vadinama universitetų, kultūros centrų, čia veikia Soboras, tad naujakurius žadins senieji varpai. Netoliese M. Žilinsko dailės galerija ir Laisvės alėjos prieiga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA