Lietuva įveikė vokiečius ir tapo grupės nugalėtoja | Kas vyksta Kaune

Lietuva įveikė vokiečius ir tapo grupės nugalėtoja

delfi.lt 2017/09/06 16:21
Delfi.lt/K. Čachovskij nuotr.

Europos krepšinio čempionato pirmąjį etapą Lietuvos rinktinė užbaigė ketvirta pergale iš eilės – 89:72 (23:19, 24:24, 25:17, 17:12) nugalėjo Vokietijos krepšininkus ir B grupėje užėmė pirmąją vietą.

Rungtynių eiga

Donatas Motiejūnas atidarė mačą taikliu metimu iš po krepšio, o Marius Grigonis paleido tritaškį su pražanga – 6:0. Vokiečiai taip pat atsakė keliais tolimais metimais, tačiau po krepšiais puikiai atrodė ir Lietuvos rinktinės aukštaūgiai Jonas Valančiūnas su Donatu Motiejūnu – 12:8. Keli nesėkmingi epizodai gynyboje ir neatkovoti kamuoliai leido Vokietijai išlyginti rezultatą (14:14), bet Mindaugas Kuzminskas vėl išvedė į priekį lietuvius – 23:19.

Dennisui Schroderiui sėdus ant suolo su dviem pražangomis, vokiečių deficitas padidėjo iki 9 taškų – 24:33. Skirtumui tapus dviženkliu (27:37), grįžęs D.Schroderis paleido tritaškį – 30:37. D.Motiejūnas vėl pasižymėjo metimu, taip tapdamas rezultatyviausiu Lietuvos rinktinėje, bet vokiečiai priarėjo dar šiek tiek – 36:40. D.Schroderis buvo tiesiog nesustabdomas ir išvedė į priekį Vokietiją (43:42), tačiau A.Juškevičius vėl kėlinį baigė pataikydamas tolimą metimą su sirena – 47:43.

Lietuvos rinktinė sėkmingai pradėjo trečiąjį kėlinį, nepaisant to, kad Johannesas Voigtmannas ir rinko taškus Vokietijai – 47:51. J.Valančiūnas toliau dominavo, sąskaitoje jau turėjo dvigubą dublį, o po M.Kalniečio tritaškio Lietuva buvo priekyje – 58:47. Isaiah Hartensteinas pelnė taškus su pražanga (49:59), vėliau pataikė dar vieną metimą, tikslą pasiekė ir R.Benzingo tritaškis – 54:59. Lietuviai klydo ir gaudavo blokus, bet A.Juškevičius netrukus smeigė tolima metimą su pražanga – 64:56. I.Hartensteinas per trumpą laiką tapo vienu rezultatyviausių Vokietijos rinktinėje, nes surinko jau 10 taškų (60:64), tuo tarpu neturkus kelios vokiečių atakos strigo. Edgaras Ulanovas kėliniui besibaigiant šovė iš toli taikliai ir Lietuva buvo priekyje 72:60.

D.Motiejūnas toliau žaidė sėkmingiausias čempionato rungtynes, o Lietuva vis dar užtikrintai buvo priekyje. R.Benzingas pataikė iš toli (70:79), solidus buvo ir D.Schroderis, tačiau vokiečiai vis tiek pirmą Europos čempionato etapą baigė pralaimėjimu.

Galiausiai teko pripažinti lietuvių pranašumą.

Rungtynių su Vokietija dieną savo 31-ąjį gimtadienį švenčiantis Lietuvos rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis džiaugėsi tuo žaidimu, kokį šiuo metu demonstruoja mūsų šalies komanda.

„Galvojame apie vokiečius ir norime išlaikyti tą žaidimą. Kita vertus, viskas labai slidu. Gerai, į Stambulą važiuojame, bet vienas blogos rungtynės gali viską nubraukti. Toliau turime būti susikaupę ir galvoti ne prieš ką žaisime, kas bus mūsų varžovai, o toliau siekti savo žaidimo gerėjimo“, – kalbėjo jis.

„Tai nėra „gyvenk arba mirk“ kategorijos rungtynės. Mirti mes nebegalime – bent jau ne taip greitai, – juokėsi Vokietijos rinktinės vidurio puolėjas Johannesas Voigtmannas. – Jei pažiūrėsite į A grupę, pamatysite ten labai geras komandas. Tad aštuntfinalyje bus sunku bet kokiu atveju, kurią vietą patys užimtume. Aišku, laimėti grupės varžybas vis tiek būtų puiku“.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidžia Mindaugas Kuzminskas. Jis vidutiniškai per rungtynes pelno po 16,2 taško.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA