„Romuvos“ lauko kinas atsisveikina su kauniečiais | Kas vyksta Kaune

„Romuvos“ lauko kinas atsisveikina su kauniečiais

R. Tenio nuotr.

Du mėnesius rodomi „Romuvos” lauko kino seansai prie Kauno pilies ir „Romuvos” lauko salėje baigiasi. Paskutinysis kino seansas nemokamas – prie Kauno pilies žiūrovai matys filmą „Irano reivas”. Filmą pristato žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“.

Penkioliktasis ilgametražis filmas „Romuvos” lauko kine – „Irano reivas” („Raving Iran”), kuris laikomas populiariausiu 2016-tų metų festivalio „Nepatogus kinas” filmu. Kino juostos herojai – Anoosh ir Arash. Vaikinai yra Teherano (Irano sostinės) pogrindinės „techno” muzikos scenos pionieriai. Jie nesėkmingai bando pardavinėti savo įrašus, tačiau net atsispausdinti albumo viršelį be valdžios leidimo yra nelegalu. Pavargę slapstytis nuo policijos ir savo stagnuojančios karjeros, jie organizuoja paskutinės minutės vakarėlį dykumoje. Kuomet Anoosh sulaiko policija, vilties, atrodo, nebelieka. Tačiau reikalus pakeičia vienas telefono skambutis – vyrukų kuriama muzika patiko vieno didžiausių „techno” muzikos festivalių pasaulyje organizatoriams. Vaikinai kviečiami atvykti į Šveicariją. Didžiausiame Šveicarijos mieste Ciuriche jie pasijaučia kaip svajonėje – interviu radijo stotims ir žurnalams, milijonai reiverių ir kiti didžėjai nubloškia juos į kitokį pasaulį. Gyvenimu besimėgaujantys vaikinai priversti apsispręsti – likti čia, ar grįžti namo į Teheraną, kur vakarietiška stiliaus muzika yra draudžiama.
Filmo režisierė Susanne Regina Meures ir „Irano Reivas” Ciuricho ir Kicbiuhelio filmų festivalyje laimėjo apdovanojimus už geriausią dokumentinę kino juostą.

Kad kelionė į smagią kino savaitę Kauno kino centre „Romuva” būtų pigesnė, o parkavimas patogesnis, organizatoriai rekomenduoja vykti į filmų peržiūras su „City Bee” automobiliais. Jei nuspręsite grįžti autobusu ar taksi – kviesime vaišintis „Raudonų plytų” alumi, o saldžiųjų gėrimų mėgėjai galės gurkšnoti „Fentimans” limonadus. Praalkus galėsite užkąsti kauniečių mylimos kavinės „Kultūra” tiekiamais užkandžiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA