Vietoj pageidautų narkotikų radęs spragėsius, jaunuolis kreipėsi į policiją | Kas vyksta Kaune

Vietoj pageidautų narkotikų radęs spragėsius, jaunuolis kreipėsi į policiją

Delfi.lt nuotr.

Šią savaitę į Kauno apylinkės teismą perduodama byla dėl melagingo pranešimo bei melagingų parodymų davimo apie nebūtą sunkų nusikaltimą. Supykęs ant jį apgavusių narkotikų prekeivių, jaunuolis policijai pranešė apie nebūtą apiplėšimą.

Gegužės 13 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai melagingo pranešimo apie įvykdytą apiplėšimą. Į policiją kreipęsis jaunas vyras teigė, kad grasindami peiliu du jaunuoliai iš jo atėmė 400 eurų. Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, jaunuoliai buvo narkotikų prekeiviai, o pinigai buvo skirti kvaišalų pirkimui.

Gegužės 12 d. į Kauno apskr. VPK kreipėsi jaunuolis (23 m.), teigdamas, kad tądien apie 20:20 val. Kaune, Laisvės alėjoje susitikus su dviem nepažįstamais jaunuoliais, šie, grasindami peiliu, atėmė 400 eurų.

Kauno apskr. pareigūnams atliekant procesinius veiksmus, išsiaiškinta, kad vyras galimai vyko įsigyti kanapių, sumokėjo už jas 400 eurų, tačiau patikrinęs įsigytą paketą pastebėjo, kad jame buvo ne tai, ką ketino įsigyti.

Kauno apskrities policija praneša, kad atidaręs paketą, vaikinas rado ne narkotines medžiagas, o kukurūzų spragėsius. Paklaustas, kodėl pateikė informaciją apie nebūtą sunkų nusikaltimą, teigė, jog tikėjosi, kad pareigūnai nustatys jį apgavusius jaunuolius ir atgaus prarastus pinigus.

Tolimesnes aplinkybes, susijusias su šio asmens norėtu įsigyti neteisėtu pirkiniu, pareigūnai aiškinasi toliau.

Šiuo metu vaikinui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą, jam gresia viešieji darbai arba bauda, laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA