Kaip įtariama, narkotikų ketinęs įsigyti vyras, pamelavo policijai apie sunkų nusikaltimą | Kas vyksta Kaune

Kaip įtariama, narkotikų ketinęs įsigyti vyras, pamelavo policijai apie sunkų nusikaltimą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šią savaitę į Kauno apylinkės teismą perduodama byla dėl melagingo pranešimo bei melagingų parodymų davimo apie nebūtą sunkų nusikaltimą.

Šių metų gegužės 13 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl gegužės 12 d. įvykdyto plėšimo. Vyras, gimęs 1994 m., kreipėsi į Kauno apskr. VPK, teigdamas, kad tądien apie 20.20 val. Kaune, Laisvės alėjoje susitikus su dviem nepažįstamais jaunuoliais, šie grasindami peiliu, atėmė iš jo 400 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šis Alytuje gyvenantis jaunas vyras gali būti pateikęs pareigūnams melagingą informaciją. Kauno apskr. VPK KP NNTV pareigūnams atliekant procesinius veiksmus, išsiaiškinta, kad šis vyras galimai vyko įsigyti augalinių narkotinių medžiagų kanapių, sumokėjo už jas 400 eurų, tačiau patikrinęs įsigytą paketą pastebėjo, kad jame buvo ne tai, ką ketino įsigyti.

Atidaręs paketą, vyras rado ne narkotines medžiagas, o kukurūzų spragėsius. Paklaustas kodėl pateikė informaciją apie nebūtą sunkų nusikaltimą, teigė, jog tikėjosi, kad pareigūnai nustatys jį apgavusius jaunuolius ir taip atgaus prarastus pinigus.

Tolimesnes aplinkybes, susijusias su šio asmens norėtu įsigyti neteisėtu pirkiniu, pareigūnai aiškinasi toliau. Šiuo metu vyrui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vyrui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.
Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA