Įstoti į universitetą bus galima turint bent 7 balų vidurkį | Kas vyksta Kaune

Įstoti į universitetą bus galima turint bent 7 balų vidurkį

BNS 2017/09/05 14:38
Archyvo nuotr.

2019 metais stojant į universitetus bus visais atvejais atsižvelgiama ne tik į egzaminų rezultatus, bet ir į metinius įvertinimus.

Durys į universitetus atsivers tik tuo atveju, jei lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbos ir matematikos valstybinių egzaminų vidurkis sieks 40 balų, o penkių dalykų metinių įvertinimų vidurkis bus ne mažesnis kaip 7 balai. Stojant į kolegijas minėtų egzaminų įvertinimų vidurkis turės siekti bent 25 balus, o penkių dalykų metinių įvertinimų vidurkis – 6 balus.

Stojantiems į menų studijas užteks būti išlaikius du egzaminus – lietuvių kalbos ir literatūros bei užsienio kalbos ir pasiekti nurodytus metinius vidurkius.

„Siekiame, kad į aukštąsias mokyklas ateitų visapusiškai išsilavinę žmonės. Tad stojant į aukštąsias mokyklas bus vertinami ne tik brandos egzaminų rezultatai, bet ir pagrindinių dalykų metiniai pažymiai, kurie parodo, kaip stojantysis mokėsi mokykloje. Iki šiol koncentruojantis tik į egzaminus, dėmesys kitiems dalykas buvo nepelnytai sumenkęs“, – sako švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas. Jo komentarą BNS perdavė ministerija.

Dabar stojantiesiems trys minėti valstybiniai egzaminai (išskyrus stojantiems į menus) būtini pretenduojant į valstybės finansuojamas vietas universitetuose. Nuo 2019 metų reikalavimai nustatomi tiek pretenduojantiems į valstybės finansuojamas, tiek į mokamas vietas. Be to, stojantiesiems galioja minimalaus stojamojo balo kartelė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA