Vyks Kaune šiandien (Rugsėjo 6 d.) | Kas vyksta Kaune

Vyks Kaune šiandien (Rugsėjo 6 d.)

R. Tenio nuotr.

Ruduo įgauna pagreitį greičiau, negu to norėtų kauniečiai. Dar neseniai šildžiusi vasariška saulė, dabar jau nebe tokia dosni šiluma – trečiadienis, nors ir pranašaujamas be lietaus, bet bus vėsus, nes termometro stulpelis pakils vos iki 14 laipsnių šilumos. Detalesnę orų prognozę galite skaityti čia.

Miesto meras Visvaldas Matijošaitis šiandien ne tik spręs su miestu susijusius klausimus, bet taip pat dėmesį skirs garbiems svečiamas – po pietų jo laukia susitikimas mero kabinete su Gifu gubernatoriumi ir delegacija, o vakaras bus skirtas vis dar vykstančiai „Sugiharos savaitei“ – organizuojamas mero priėmimas skirtas Sugiharos savaitės svečių iš Japonijos garbei.

Į „Sugiharos savaitės“ renginius šiandien įsitrauks ir mero pavaduotojas Simonas Kairys. Jis pietaus su Sugiharos Simpoziumo pranešėjais, o taip pat 13 val. skaitys pranešimą Sugiharos simpoziumo, vyksiančio Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, metu. Renginyje taip pat dalyvaus Japonijos Parlamento Tarėjų rūmų, Gifu prefektūros atstovai, Japonijos ambasadorius.

Mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė reikalus spręs už Kauno ribų – jos laukia susitikimas su Panevėžio savivaldybės mero pavaduotoju Petru Luomanu.

Politika tuo Kaune nesibaigia. 14 val. Kauno jėzuitų gimnazijoje lankysis nepaprastasis ir įgaliotasis Kinijos ambasadorius Lietuvoje Wei Ruixingo. Kartu su savo delegacija atvykstantis ambasadorius ketina susipažinti su gimnazijos bendruomene ir aptarti tolimesnes bendradarbiavimo galimybes, kinų kalbos ir kultūros populiarinimo būdus. Vizito metu ambasadorius apžiūrės gimnazijos patalpas, taip pat stebės parodomuosius Kauno jėzuitų gimnazijos debatų klubo debatus tema „Besivystančios šalys turėtų teikti pirmenybę ne gamtos apsaugai, bet ekonomikos augimui“.

Siekiantiems papramogauti viduryje savaitės nusivilti nereikia – Kauno gyvenimas viduryje dienos stabtels keliomis akimirkoms, o „Žalgirio“ arena prisipildys kaip per grandiozinį renginį. 14:45 val. būtent joje ir visose vietose, kur tik yra televizorius, kauniečiai bursis prie ekranų – pečius surems Lietuvos ir Vokietijos krepšinio rinktinės. O vakaras padovanos džiaugsmo studentams – apie jiems skirtą vakarą daugiau skaitykite čia.

Savo vardo dienas šiandien švenčia Beata, Faustas, Vaištautas, Tautenė – skirkite jiems šiek tiek savo laiko, tarkite gražų žodį. Taip pat neleiskite jūsų proto sujaukti pilnačiai – būtent kabantį mėnulį galima pamatyti vakarėjančiame danguje, kai jo neužstoja debesys. Visa kita, ką galima matyti danguje, bet ne visiems pavyksta suprasti, aiškina astrologai, kurių prognozes šiandienai skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA