Tendecija: vis daugiau svarbių renginių persikelia į Kauną | Kas vyksta Kaune

Tendecija: vis daugiau svarbių renginių persikelia į Kauną

Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 19 d. Kauną užplūs žinių ir kontaktų su technologijų gigantais ištroškę žingeidūs lankytojai iš visos Lietuvos. Jau trečius metus iš eilės vyksiantis didžiausias Baltijos šalyse nemokamas moderniųjų technologijų bei verslumo renginys #SWITCH! iš Vilniaus persikelia į Kauną, kurio „Žalgirio“ arenoje susitiks visi, neabejingi pažangai, pradedant talentingu jaunimu, baigiant vizionieriais ir visuomenės lyderiais. 

Planuojama, kad šių metų #SWITCH! renginys pritrauks daugiau nei 10 tūkst. dalyvių, tarp kurių bus verslo ir politikos atstovai, moksleiviai, jaunimas ir mokytojai. Šimtai svečių lankytojams kurs unikalų turinį: nuo sėkmės istorijų versle iki pažinties su virtualiomis valiutomis ar naujausiomis medicinos technologijomis iki pažinties su technologijų gigantėmis „Facebook“ ar „Google“ bei dalyvavimo robotų kovose ar dronų lenktynėse.

63 pranešėjai iš 13 šalių

Kaip pasakoja Europos Parlamento narys ir #SWITCH! sumanytojas bei rengėjas Antanas Guoga, šio renginio pranešėjų – elektroninio verslo žinovų ir vizionierių pasakojimai jaunimą neabejotinai padrąsins gyvenime turėti didelius užmojus bei nesustabdomai siekti savo tikslų.

„Nuo hobio iki savo verslo išsivystę sėkmės istorijos, ypač girdimos iš Lietuvos ir užsienio verslo bei visuomenės lyderių ar įvairių startuolių kūrėjų, įkvepia veikti. O jeigu norime, kad konkurencinga ir šiuolaikiška Lietuva taptų realybe, jaunimas su neribotomis skaitmeninio pasaulio galimybėmis turi susipažinti kuo anksčiau. Tai vienintelis kelias konkuruoti pasaulyje“, – įsitikinęs A.Guoga.

Šiųmetis #SWITCH! renginys ypač didelį dėmesį skirs pačioms karščiausioms ir aktualiausioms skaitmeninės rinkos temoms – medicininių technologijų galimybėms, virtualioms valiutoms ir kitoms „blockchain“ aktualijoms, finansinių technologijų rinkoms, kibernetiniam saugumui, privatumui elektroninėje erdvėje bei elektroninei prekybai, autorinių teisių, kurias be kitų pranešėjų nagrinės interneto milžinių „Google“, „Facebook“, „Nasdaq“, „Oath“, „Mastercard“, „Dash“, „DocMorris“, „NEM“, kitų technologijų kompanijų bei Europos Komisijos ir Lietuvos profesionalai. Renginyje kalbės 63 pranešėjai iš 13 šalių: JAV, Didžiosios Britanijos,Vokietijos, Liuksemburgo, Prancūzijos, Graikijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Italijos, Belgijos, Suomijos, Lietuvos.

#SWITCH! renginyje vyks atskiros profesionalų, jaunimo, švietimo mokytojų programos, hackatonas, kontaktų susitikimai, mokslo mugė, technologijų išbandymo erdvė.

Profesionalų programoje – gausybė naujausių skaitmeninės rinkos iššūkių: kaip išnaudoti technologijų pažangą, robotikos plėtrą, interneto skvarbą sveikatos srityje? Kokias galimybes #fintech sektoriui atneša greitai besivystančios technologijos, pvz., dirbtinis intelektas? Ką reikia daryti viešajam sektoriui, ypatingai savivaldybėms, kad pritrauktų technologijų kompanijų investicijas į antrą, trečią ar mažesnį miestą? Iš kur gauti lėšų būtiniems infrastruktūriniams pokyčiams? Kaip skatinti inovacijas, bet kartu ir užtikrinti autorinių teisių apsaugą?

Jaunimo dalyje „Tesla“ susidomėjimą sukėlusio „Minecraft Gigafactory“ projekto organizatoriai bandys atsakyti į klausimą kaip į Lietuvą prisikviesti Eloną Muską ir kada ateis metas, kai mūsų šalyje važinėsime tik elektromobiliais? Jaunimui apie technologijų įtaka pasaulio bankams pasakos „Swedbank“ ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Mokslo mugė keis požiūrį

Ekspertai iš Suomijos ir Lietuvos tarsis, kaip pritaikyti švietimo sistemą Z kartos vaikams. Šioje programoje visi susibūrę vienam tikslui – įgalinti mokytojus taikyti išmaniąsias technologijas savo pamokose, mokyklose ir bendruomenėse. Kokių priemonių imtis, kad jaunimas rastų išmaniojo pasaulio privalumus ir tikslingai išnaudotų savo potencialą jame tarsis #SWITCH! švietimo dalyje.

Programą šiais metais nuspręsta papildyti ir unikaliu Mokslo mugės projektu, kuriame universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų ir neformalaus ugdymo atstovai iš visos Lietuvos pristatys su technologijomis ar verslumu susijusias studijų programas.

„Vis dar gajus stereotipas, jog technologinės pakraipos studijų programos nėra skirtos kiekvienam, kad jos orientuotos tik į siaurą jaunuolių ratą. Tikiuosi, kad ši mugė padės sugriauti šiuos mitus ir išlaisvins nuo ribojančių stereotipų“, – kalbėjo A.Guoga.

2017 m. #SWITCH! renginys dalyviams pasiūlys apsilankyti ir jau tradicine tapusioje technologijų erdvėje, suteikiančioje galimybę naująsias technologijas ir inovacijas išbandyti praktiškai. Čia bus galima virtualioje realybėje skristi parasparniu, išbandyti 3D spausdintuvą ir technologijų pabėgimo kambarį, išmokti skraidinti droną ir net sudalyvauti robotų kovose.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ taps aktyviu #SWITCH! dalyviu

Technologijų erdvėje KasVykstaKaune kvies į bene didžiausią renginio stendą kartu su ChangeMakersOn ir Kaunas IN, kurio tikslas pristatyti Kauno, kaip šiuolaikinių technologijų ir verslumo sostinės, potencialą. Kauno atstovai kvies lankytojus susipažinti, mokytis, dalyvauti diskusijose ar tiesiog susitikti „Kaunas Entrepreneurship Cafe“ erdvėje. Kviečiami visi norintys pradėti startuolį ar jau jį įkūrę ir siekiantys stiprėti versle: pasisems naudingų žinių, pagalbos, paramos ir palaikymo, taip pat bus galimybė susipažinti su daugybe Kaune sukurtų technologinių inovacijų, o kai kurias ir patiems išbandyti, kaip kad vienintelius Lietuvoje Microsoft „HOLOLENS“ akinius.

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet programuotojus, dizainerius, produktų ir verslo vystytojus bei e.verslo entuziastus į komandas burtis ir kurti naujus skaitmeninius verslus kvies #SWITCH! hakatonas. Šių metų hakatone komandomis suskirstyti entuziastai, pasitelkę „blockchain“ technologiją, turės išspręsti bankams aktualią problemą – rasti decentralizuotą sprendimą banko sąskaitos ir telefono numerio sąsajai. Hakatono organizatorius – „Swedbank“. Jis bus vienintelė renginio dalimi, kuri prasidės dar rugsėjo 18 d., o hakatono komandų sukurti projektai bus įvertinti rugsėjo 19 d.

Kad tokio masto renginys būtų įgyvendintas, neprašant mokesčio iš jo dalyvių, tapo įmanoma tik su partnerių ir rėmėjų pagalba. Renginio pagrindiniai partneriai: Dash, Swedbank, EAMSP, Tele2, ELP grupė. Partneriai: Nasdaq, ATEA, Google, Oath, ECWT, Hollister, Europos Komisija, Europos Parlamentas, TGS Baltic, BMW, SBA, Swedish Chamber of Commerce in Lithuania, Akvilė, PrintaPrint, Park Inn, Pušku Pušku.

Informaciniai partneriai: Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, IQ, Kas vyksta Kaune, Panelė, JCDecaux.

Organizaciniai partneriai: Lietuvos savivaldybių asociacija, Ūkio ministerija, MITA, Antano Guogos paramos fondas. Kelionės partneris: Lietuvos geležinkeliai.

Renginio programą rasite čia

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA