Naują savaitę pradėjo ankstyvu reidu: patikrino apie 200 vairuotojų | Kas vyksta Kaune

Naują savaitę pradėjo ankstyvu reidu: patikrino apie 200 vairuotojų

R. Tenio nuotr.

Ankstų pirmadienio rytą, apie 7 val. Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė Kaune neblaivių vairuotojų ir kitų KET pažeidimų kontrolę.

Reidas vyko Kaune esančioje Rūko gatvėje. Gyventojai, keliaudami į darbus, čia išvydo dešimtį uniformuotų policijos pareigūnų, kurie nusprendė patikrinti, ar visi vairuotojai ankstyvą rytą nusprendė sėsti blaivūs už transporto priemonės vairo.

Kauno apskr. VPK KPV pareigūnai blaivumą patikrino 194 vairuotojams, iš jų vienam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,98 prom., jis vairavo „Golf“ automobilį. LR administracinių nusižengimų kodekso 422 str. 5 d., už vairavimą neblaiviam (daugiau negu 0,40 prom., bet mažiau nei 1,50 prom.) numato baudą nuo 300 iki 450 eurų. Vykdant policinę priemonę, nustatyti dar keturi transporto priemonių vairuotojai alkoholį vartoję, tačiau neviršiję leistinos jo normos: 0,19 prom., 0,14 prom., 0,08 prom. ir 0,21 prom.

Prevencinės priemonės metu nustatyti ir kiti penki vairuotojų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Vienas vairuotojas važiavo neapsidraudęs transporto priemonės privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, kitas vairuotojas nepabūgo sėsti už automobilio, kuriam nustatyta tvarka neatlikta valstybinė techninė automobilio apžiūra, o trečias – nepateikė pareigūnams vairuotojo pažymėjimo. Be to, nustatytas vienas vairuotojas, kuris vairuojant naudojosi mobiliojo ryšio telefonu.

Taip pat nustatytas vienas vairuotojas, nepanoręs užsisegti saugos diržo, už tai jam gresia bauda iki 50 eurų. Pareigūnai primena, kad padarius šį pažeidimą pakartotinai, vairuotojui gresia ne tik bauda iki 90 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki dviejų mėnesių.

Pareigūnai primena, kad visą rugsėjo mėnesį, kuomet eismas kelyje tampa ženkliai intensyvesnis, toliau bus aktyviai vykdys įvairias prevencinės priemonės, skirtas eismo saugumui didinti. Tam, kad saugiai pasiektume kiekvienos kelionės tikslą, kelyje būkime atidūs, kantrūs ir laikykimės Kelių eismo taisyklių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA