Statybininkai iš visos Lietuvos susitiks Raudondvaryje | Kas vyksta Kaune

Statybininkai iš visos Lietuvos susitiks Raudondvaryje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Žmonės, be kurių įdėto darbo nebūtų būstų, parduotuvių, kavinių ir kitų kasdienybei svarbių objektų, jau greitai susivienys bendram tikslui. Tik šį kartą nieko nestatys, nors ką gali žinoti, ateities planų dirbant tokioje srityje dažniaiusiai yra prikaupta mažiausiai pusmečiui į priekį. Tačiau pirmiausia statybininkai švęs ypatingą progą Raudondvaryje jau visai netrukus.

Profesinė statybininkų diena Lietuvoje švenčiama nuo 2000 metų. Ji minima antrąjį rugsėjo šeštadienį. Senovės lietuvių patarlė byloja, jog kiekvienas vyras per gyvenimą turi atlikti tris darbus: pastatyti namą, pasodinti medį ir užauginti vaiką. Tačiau patarlė ir lieka patarle, nes šis – statybininko amatas pavaldus ne kiekvienam.

Rugsėjo 8 d. Raudondvario dvare vyks tradicinė Statybininkų dienos šventė. Lietuvos statybininkų asociacija kviečia dalyvauti viename didžiausių Lietuvos statybininkų susibūrimų. Iškilmingos šventės oficialiosios dalies metu vyks svečių sveikinimai, statybininkų apdovanojimai ir muzikos/šou atlikėjų pasirodymai.

Šią dieną vyks ir Statybininkų olimpiada, kurios metu komandos dalyvaus sporto rungtyse, taip pat šventės dalyvių furšetas. Šventę organizuoja Lietuvos statybininkų asociacija.

Prognozuojamas dalyvių skaičius 300-350. Renginio dalyviai – statybos įmonių vadovai ir darbuotojai, kviestiniai svečiai. Renginyje dalyvauti ir pasveikinti statybininkų bendruomenę kviečiami Lietuvos Respublikos Seimo, Vyriausybės, Aplinkos, Ūkio ministerijų ir kitų institucijų bei organizacijų atstovai.

Oficiali dalis prasidės 14 val., furšetas nuo 16:15 val.

Prašoma pranešti apie savo ketinimą dalyvauti šiuo elektroninio pašto adresu: media@statybininkai.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA