Domeikavos gimnazija už 5 mln. eurų neįtikėtinai pasikeitė | Kas vyksta Kaune

Domeikavos gimnazija už 5 mln. eurų neįtikėtinai pasikeitė

Šiųmetė Mokslo ir žinių šventė Domeikavos (Kauno r.) bendruomenei buvo išskirtinė – mokiniai ir mokytojai įžengė į atnaujintą ir gerokai išplėstą gimnaziją.

„Kauno rajonas yra jauna, sparčiai auganti savivaldybė, todėl švietimas buvo ir yra prioritetinė sritis.

Ir toliau statysime vaikų darželius, renovuosime mokyklas“, – pabrėžė meras Valerijus Makūnas.

Ugdymo įstaigą rekonstravę UAB „Mitnija“ statybininkai apšiltino visą pastatą, pakeitė šildymo sistemą, elektros instaliaciją, kieme įrengė automobilių stovėjimo aikštelę, apšvietimą, trinkelėmis išklojo pėsčiųjų takus, sutvarkė aplinką.

Visose patalpose pakeistos grindys, įrengtos pakabinamos lubos, durys, atnaujinti sanitariniai mazgai, suremontuota valgykla, modernizuota sporto salė.

Įdiegta ir naujovė: ant stogo sumontuoti saulės kolektoriai gamins elektros energiją.

Daug pokyčių įvyko ir mokyklos stadione, kur nutiesti nauji bėgimo takai, įrengtos futbolo, tinklinio, krepšinio aikštelės. Išvalytas tarp gimnazijos ir Lietuvos Kankinių bažnyčios telkšojęs tvenkinukas.
Gimnazijos direktorius Dalius Vibrantis ypač džiaugiasi 250 vietų laisvalaikio sale, kuria galės naudotis ne tik mokiniai, bet ir visa Domeikavos bendruomenė.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis sakė, kad bendra darbų suma siekia 5,2 mln. eurų. Statybininkai jau atliko maždaug 90 proc. visų darbų ir viską planuoja baigti iki metų pabaigos.

A.Nesteckis patvirtino, kad netrukus rekonstrukcijos darbai prasidės Piliuonos bei Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijose.

Permainos ateis ir į Raudondvarį: buvusį Žemės ūkio inžinerijos pastatą Kauno rajono savivaldybė ketina pritaikyti pradinei mokyklai, kurioje veiks ir Garliavos meno mokyklos filialas, biblioteka. Anelės ir Augustino Kriauzų mokykla-darželis po atnaujinimo liks erdviu darželiu, nes mokinukai persikels į pradinę mokyklą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA