Šventinis renginys prie pilies kvietė džiugiai pasitikti naujus mokslo metus | Kas vyksta Kaune

Šventinis renginys prie pilies kvietė džiugiai pasitikti naujus mokslo metus

R. Tenio nuotr.

Penktadienį nuo 13 val. kauniečiai buvo kviečiami atvykti prie Kauno pilies, čia vyko šventė „Sveikas, rugsėji!“. Koncertą 18 val vainikuos grupė „Biplan”.

Koncertą pradėjo Kauno miesto pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, vėliau ant scenos lipo Kauno tautinės kultūros centro folkloro ansamblis „Dailingė“. Kauno vaikų ir moksleivių rūmai dalinsis savo moksleivių studijų pasiekimais. Ant scenos buvo galima išvysti šokių ansamblio „Malūnėlis” ir šokių studijos „Vėtra“ šokėjus, Cirko studiją ir tarptautinių konkursų laureatus estrados studiją „M.E.S.”

Koncerte dalyvavo grupės „Saulės vaikai“, „Lašeliukai“, „Linksmasis Do“, „L.DO“, Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro studija „Akimirka“ ir jos solistai. Pasirodymą surengs Kauno apskrities policijos kinologai.
Koncertą po 18 val. užbaigs grupė „Biplan“.

Šventėje buvo galima susipažinti su neformaliojo ugdymo įstaigų, sporto mokyklų veiklomis, taip pat laukė įvairūs edukaciniai, sportiniai ir kitokie žaidimai bei pramogos. nuotaikingas koncertas, moksliniai eksperimentai, saugaus eismo simuliatoriai.

Atvykusieji galėjo susipažinti su M. Dobužinskio rusų kultūros ir estetinio lavinimo centro, Kauno vaikų ir moksleivių rūmų, Kauno A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos, Kauno zoologijos sodo, VDU Botanikos sodo ir kitų įstaigų veiklomis. Kauno pilies prieigose vyko Kauno apskrities policijos pasirodymai, o KTU „Fab Lab Kaunas“ dirbtuvėse mokyta elektronikos litavimo ir siūlyta suprogramuoti veikiantį robotą.

Vaikai, moksleiviai ir studentai visą dieną nemokamai galėjo lankyti Kauno pilyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA