Suimti, kaip įtariama , verslininką reketavę ir apakinti grasinę kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Suimti, kaip įtariama , verslininką reketavę ir apakinti grasinę kauniečiai

Asociatyvi / Policijos nuotr.

Kauno apylinkės teismas leido suimti keturis kauniečius, kurie įtariami prievartavę ir pagrobę turtą iš kauniečio verslininko.

Kaip įtariama, kauniečiai E. J., R. G., M. Š. ir Š. P. 2017 m. liepos 11 d. prie Kaune esančios automobilių plovyklos, panaudodami fizinį smurtą, įstūmė nukentėjusįjį į automobilį ,,Ford Transit”, surakino jam rankas ir, pavežę kiek tolėliau, persodino jį į kitą automobilį, kuriame uždėjo ant akių kepurę ir iki paryčių važiojo po Kauno apylinkes.

Įtariama, kad šie vyriškiai vertė nukentėjusįjį pervesti 52 bitkoinus (104 tūkst. eurų), tačiau kai jiems nepavyko gauti prisijungimo duomenų, pareikalavo jiems pervesti 300 tūkst. eurų. Jie, kaip įtariama, grasino nukentėjusiajam išdurti akis, ant kuolo pasmeigti vaikus ar sunaikinti turtą – sudeginti automobilį.

Įtariama, kad minėti vyriškiai iš nukentėjusiojo pagrobė kuprinę, kurioje buvo mobiliojo ryšio telefonas, kompiuteris, grynųjų pinigų, įvairių dokumentų ir mokėjimo kortelių. Be to, pasisavino 10 tūkst. eurų vertės rankinį laikrodį, panašiai kainuojančią auksinę apyrankę. Padaryta žala siekia beveik 27 tūkst. eurų.

Teismas, atsižvelgdamas, kad E. J., R. G. ir M. Š. anksčiau yra teisti, kai kurie turi ryšių užsienyje, todėl gali bėgti arba slėptis, skyrė vieno mėnesio suėmimo laikotarpį. Š. P. skirtas trumpesnis – 15 parų suėmimo terminas, nes buvo atsižvelgta į jam pateiktų įtarimų apimtį, šiuo metu turimus ikiteisminio tyrimo rezultatus ir tai, kad šis įtariamasis turi šeimą, darbą ir pastovią gyvenamąją vietą. Dėl minėtų priežasčių suėmimo terminas skirtas trumpesnis nei prašė prokurorė.

Šias nutartis per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA