Vokietijos kompanija Kauno rajone investuos 20 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Vokietijos kompanija Kauno rajone investuos 20 mln. eurų

Beveik 38 tūkst. kv m logistikos centras iškils Domeikavos seniūnijoje, Žemaitkiemio kaime, šalia automagistralės Kaunas – Klaipėda. Trečiadienį čia vyko statybų pradžią pažyminčios kapsulės įkasimo ceremonija.

Statyti didžiulį pastatą patikėta generaliniam rangovui – UAB „Conresta“. Pirmajame etape bus pastatyti du administracinės ir sandėliavimo paskirties pastatai, kurie užims 10 tūkst. kv m. Daugiau nei 60 tūkst. kv m ploto sklype suprojektuota ir 357 vietų transporto stovėjimo aikštelė su specialiomis vietomis neįgaliesiems ir elektromobiliams. Bendra investicijų suma sieks 20 mln. eurų.

„Hegelmann Transporte“ padalinio Lietuvoje direktorius Tomas Jurgelevičius tvirtino, kad įmonės darbuotojai labiausiai laukia naujo biuro. „Sparčiai augame, todėl visą komandą iš šiuo metu Kaune esančių trijų biurų perkelsime į vieną administracinį pastatą“, – planus pasakojo direktorius.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad įmonėje bus papildomai sukurta 250 naujų darbo vietų ir įteikė „Hegelmann Transporte“ akcininkui Antonui Hegelmannui Kauno rajono garbės ženklą.

„Hegelmann Transporte“ yra viena sėkmingiausiai Lietuvoje dirbančių transporto kompanijų. Tai socialiai atsakinga įmonė: ji remia Lietuvos zoologijos sodą, Domeikavos vaikų dienos centrą, teikia labdarą.
Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius Antanas Maziliauskas taip pat patenkintas bendradarbiavimu su „Hegelmann Transporte“: įmonė universiteto logistikos specialybės studentams moka stipendijas ir jie nesunkiai gauna darbą.

T. Jurgelevičius džiaugėsi, kad bendrovė įsikurs geografiškai patogioje vietoje, tačiau pastebėjo, kad šioje automagistralės atkarpoje labai svarbu įrengti viaduką. Lietuvos automobilių kelių direkcijos sprendimų laukia ir beveik 60 kitų šioje teritorijoje įsikūrusių įmonių, tai aktualu ir Užliedžių seniūnijos gyventojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA