Ant Kauno ledo susitiko visos Lietuvos čiuožimo treneriai | Kas vyksta Kaune

Ant Kauno ledo susitiko visos Lietuvos čiuožimo treneriai

Organizatorių nuotr.

Lietuvos čiuožimo federacijai (LČF) bendradarbiaujant su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK), Kaune prasidėjo visą savaitę truksiantys techniniai kursai dailiojo čiuožimo treneriams.

LČF dalyvauja Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Olimpinio solidarumo programoje, kurios tikslas – kelti nacionalinių dailiojo čiuožimo trenerių kvalifikaciją. Treneriai, pritaikydami naujas žinias ir įgytą patirtį, galės efektyviau gerinti sportininkų pasiruošimą varžyboms, ugdyti sportininkų profesionalumą. Treniruočių kokybės kėlimas padės siekti geresnių rezultatų svarbiausiose sporto šakos varžybose.

Olimpinis solidarumas yra Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) programa, skirta sportininkų meistriškumo, trenerių bei sporto administratorių kvalifikacijos kėlimui, bei olimpinių idealų sklaidai. Programa yra įgyvendinama kartu su nacionaliniais olimpiniais komitetais.

Šios programos dėka, savo kvalifikaciją sporto administratorių kursuose dar pavasarį kėlė LČF generalinė sekretorė, o olimpinio sezono pradžioje LČF pirmą kartą buvo suteikta galimybė surengti kvalifikacijos kėlimo kursus ir nacionaliniams dailiojo čiuožimo treneriams. Lietuvos čiuožimo federacija ir visi Lietuvos dailiojo čiuožimo specialistai džiaugiasi šia ne kasdiene galimybe dalyvauti aukšto lygio mokymuose ir pasitikrinti turimas žinias bei semtis naujų iš pasaulinio lygio dailiojo čiuožimo specialisto. Šiuos kursus veda Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) seminarų čiuožėjams ir treneriams moderatorius, Čikagoje (JAV) gyvenantis ir dirbantis treneris bei technikos specialistas Aleksandras Vedeninas.

A. Vedeninas yra buvęs Tarybų Sąjungos čempionas, 15 metų dirbo vyriausiu nacionalinės Tarybų Sąjungos dailiojo čiuožimo rinktinės treneriu, 6 metus buvo Europos profesionalaus čiuožimo trenerių asociacijos viceprezidentas, yra dalyvavęs 20 Europos ir 18 pasaulio čempionatų bei 4 olimpinėse žaidynėse. Tai yra žmogus turintis didžiulę patirtį, kuria visą savaitę dalinsis su Lietuvos treneriais.

LČF labai džiaugiasi TOK suteikta galimybe suburti visus Lietuvos trenerius (iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Elektrėnų) ant vieno ledo bendram tikslui – jų kvalifikacijos kėlimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA