Skaitytojų protestas: sukilo prieš prekybos centro „Rimi“ veidmainiškumą | Kas vyksta Kaune

Skaitytojų protestas: sukilo prieš prekybos centro „Rimi“ veidmainiškumą

Skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai trečiadienio darbo dienai priartėjus prie pabaigos užfiksavo, jog prie vieno iš prekybos centrų „Rimi“ stovi grupė žmonių su plakatais ir rodo nepasitenkinimą prekybos centru. Portalui teko aiškintis, ką sukėlė tokią kauniečių reakciją.

Pasitelkus socialiniame tinkle Facebook esančią portalo „Kas vyksta Kaune“ bendruomenę netrukome išsiaiškinti, jog kauniečių protestas nukreiptas į prekybos centro „Rimi“ vykdomą, protestuotojų teigimu, žiaurią veiklą – nors prekybos centrų tinklas teigia, jog jiems rūpi gyvūnų gerovė, tačiau renkasi pirkti ūkių, kurie vištas laiko uždarę narvuose, kiaušinius.

Vienas portalo skaitytojas Tomas detaliai paaiškino, jog labiausiai erzina „Rimi“ veidmainiškumas – nors savo leidiniuose jie teigia, kad būtų nesąžininga, jei vištos būtų uždarytos narvuose, bet jų veiksmai rodo visai ką kitą. Detalią informaciją apie protesto priežastis galima rasti specialiai sukurtame portale http://rimi.skriaudziagyvunus.lt

Skeptikams, kurie įrašo komentaruose teigė, jog visos įmonės taip elgiasi, protestuotojų pusę palaikantys kauniečiai vardijo įmones, kurios pasisako prieš sprendimą naudoti nelaisvėje augintų vištų kiaušinius – „LIDL“, „McDonalds“, „Subway“, „Nestle“ ir kt.

O skeptikų atsirado nemažai – daug kas sakė, kad protestas nukreiptas ne prieš tą priešą – prekybos centrų tinklas tik perka kiaušinius, tad protestuoti reikėtų prieš tokiomis sąlygomis vištas auginančias fermas. Taip pat pastebėjo, jog ir tokie protestai gali būti veidmainiški – ekologiškomis sąlygomis užaugintų vištų mėsa ir kiaušiniai būtų brangesni ir, vieno portalo skaitytojo teigimu, tie patys žmonės galimai eitų protestuoti už aukštas prekybos centrų kainas.

Kaunietė Miglė šiame proteste įžvelgė kitokį atspalvį – ji sveikino mažą grupelę protestuoti susirinkusių žmonių. „Kad ir prieš ką ar už ką protestuoja, bet pagaliau pirmieji pasipriešinimų pumpurėliai. Gal nėra dideli ir reikšmingi, bet pagaliau kad ir mažom grupelėm žmonės išdrįsta išeiti į gatvę ir pasakyti, kad kažkas jau yra negerai. Pirmyn ! Valio ! Nepraeis nė 10 metų, gal išdrįsim ir mes kaip graikai ar kaimynai lenkai pasakyt valdžiai apie jos priimamus sprendimus?“ – įrašą komentuoja skaitytoja.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA