Paskutinės vasaros dienos su „Romuva“ – komedijos ir slaptas kino seansas | Kas vyksta Kaune

Paskutinės vasaros dienos su „Romuva“ – komedijos ir slaptas kino seansas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paskutinė vasaros savaitė Kauno kino centre „Romuva” itin spalvinga. „Romuvos” lauko salėje matysime ir komedijų, ir animacijos, ir legendinės kino klasikos šedevrą. Ketvirtadienį stebėsime priešpaskutinį nemokamą „Romuvos” lauko kino seansą prie Kauno pilies.

Kauno kino centre „Romuva” antradienis ypatinga diena. Visą vasarą trukusi įspūdinga, emocinga ir ryški režisieriaus Wes Anderson retrospektyva baigiasi. Matysime paskutinį šio kino virtuozo filmą „Šaunusis ponas Lapinas”. Iki šiol vienu geriausiu jo kūrybos šedevru laikomas animacinis filmas suaugusiems pasakoja apie poną Lapiną, jo šeimą ir kaimynus: Barsuką, Kiškį ir Žebenkštį. Šalia trijų fermerių ūkių gyvenančios kompanijos gyvenimas kupinas nuostabių akimirkų ir skanaus maisto iš ūkininkų. Tačiau kartą ši puota baigiasi – dėl maisto vagiliavimo sukyla šalia gyvenantys ūkininkai ir paskelbia ponui Lapinui karą.

Trečiadienį žiūrovų laukia ypatingas siurprizas. Visi norintys kviečiami į „Romuvos” lauko salėje vyksiantį slaptą kino seansą. Slaptasis kino seansas Kauno kino centre „Romuva” – naujiena. Organizatoriai atskleidžia tai, kad į šį seansą atėję žiūrovai stebės iš juoko drebinančią komediją. Gera nuotaika, europietiškas humoras ir draugų kompanija – neatsiejami šio kino seanso atributai.

Tradiciškai, kaip ir kiekvieną vasaros ketvirtadienį, vakarą pasitiksime prie Kauno pilies. Įvairiapusiškoje naujosios kartos kino kūrėjų Vilniaus trumpametražio kino festivalio „Vilnius Shorts” konkursinėje programoje matysime trumpametražių filmų maratoną. Europos kūrėjų programoje matysime „Mobilizuokitės” tiesiai iš Kanados, švedų kūrėjų „Komitetą”, „Partnerį” ir „Refleksiją apie valdžią” iš Prancūzijos, suomių eksperimentinę dokumentiką „Voverių stebėjimas”, vokiečių animaciją „Raudona stora katė” ir ispaniškuosius „Laiko kodus”.

Kad kelionė į smagią kino savaitę Kauno kino centre „Romuva” būtų pigesnė, o parkavimas patogesnis, organizatoriai rekomenduoja vykti į filmų peržiūras su „City Bee” automobiliais. Jei nuspręsite grįžti autobusu ar taksi – kviesime vaišintis „Raudonų plytų” alumi, o saldžiųjų gėrimų mėgėjai galės gurkšnoti „Fentimans” limonadus. Praalkus galėsite užkąsti kauniečių mylimos kavinės „Kultūra” tiekiamais užkandžiais

Bilietais į mokamus rekomenduojame pasirūpinti iš anksto, nes įprastai kino seanso dieną bilietų nebebūna.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA