Į Šančines kviečia ateiti pasiėmus po kėdę | Kas vyksta Kaune

Į Šančines kviečia ateiti pasiėmus po kėdę

Organizatorių nuotr.

Kultūriniais renginiais ir projektais garsėjantys Žemieji Šančiai jau ne pirmus metus švenčiantys kultūros šventę „Šančines“, rugsėjo 16 dieną 12 val. kviečia visas rajono ir miesto bendruomenes susiburti į pirmą kartą vyksiantį Šančių paradą „Kėdė“, kuris pasibaigs šventiniu pikniku.

Žemųjų Šančių bendruomenė kviečia visus kartu su savimi pasiimti kėdę, išeiti į pagrindinę Šančių gatvę – A. Juozapavičiaus prospektą ir kartu švęsti bendrystę. Prisijungdami prie parado dalyvių, turėsite galimybę tapti jo kūrėjais, bei įsimintino įvykio dalimi.

Nuo baikerių iki cirko 

Parade dalyvaus ir savo kūrybos pasirodymus pristatys Kauno įmonės, Neįgalaus jaunimo užimtumo centro, KTU Vaižganto progimnazijos ir kitų Šančių mokyklų kolektyvai, taip pat III‒ojo Kauno forto įgula, baikerių klubas „Vilkas“, Šančių biblioteka, Šančių parapijos vaikų dienos centras, Baltijos cirkas, ir daugelis kitų.

Meninę Šančių parado dalį sudarys „gyvoji“ miesto kultūra, kuri natūraliai, bet dažnai užslėptai, egzistuoja žmonių kasdienybėje. Paradas – tai žmonių teatras, kuriame persipina įvairios meninės formos: choreografija, performansas, muzika ir šokis.

„Tai ne tik pa(si)rodymas ir tai ne protestas, bet ryšiai, kurie užsimezga iki jo, per jį ir po jo. Tai kūrybinis ir bendruomeniškas procesas. Tuo pačiu ir žaidimas, kuriam susigalvojam taisykles, vaidmenis ir žaidžiam – be išankstinio nusistatymo, nes netikėtumai ir yra jo smagioji dalis,”‒ taip apie Šančių parado procesą galvoja Vilniuje gyvenanti menininkė Eglė Gudonytė, specialiai paradui kurianti 4 metrų aukščio skulptūrą „Bendruomenės kėdė“, kuris parado pabaigoje bus išskaidytas į atskiras kėdes ir žiūrovai, atėję į pikniką, galės ant jų atsisėsti.

„Šančinės“ kviečia į bendruomenių paradą

Žemųjų Šančių bendruomenė kviečia visas miesto bendruomenes bei svečius jungtis prie parado ir kartu švęsti kultūros šventę, patiriant bendrystę. „Šančių paradas reiškia kvietimą asmenims, šeimoms ir bendruomenėms susitikti, apsikeisti, būti matomais, ir dalintis savo kūryba šventinėje eisenoje. Paradas susidės iš trijų dalių: susitikimo, eisenos ir pikniko. Visi kviečiami tapti jo žiūrovais ir dalyviais”, ‒ išeiti į A. Juozapavičiaus prospektą skatina Šančiuose gyvenanti, iš Argentinos kilusi kūrybinės komandos narė Carolina Pailhe.

„Šančių paradas „Kėdė” – tai atsisėdimas netikėtoje vietoje, už savo komforto zonos ribų. Pasikalbėjimas su esančiu čia pat. Kaimyniškai , bendruomeniškai. Šančių paradas tai vieta mūsų kūrybai, susitarti ir aptarti ką galime nuveikti kartu!” ‒ taip paradą apibūdina žinomas menininkas Vytenis Jakas.

Kodėl „KĖDĖ”? Nes kėdė simbolizuoja namus ir asmeninę erdvę, o išsinešus kėdę į gatvę mes skelbiame: miestas yra mūsų namai! ‒ teigia šančietė Vida Bliumkienė. „Kėdė atskleidžia mūsų istorijas, vizijas, tapatybes, paslaptis ir svajones” ‒ priduria Carolina.

Organizatoriai tikisi, jog ši valandą trunkanti eisena, kurios maršrutas nusidrieks pagrindine rajono gatve ‒ A. Juozapavičiaus pr. ‒ ir pasibaigs pikniku prie upės, pritrauks ir suvienys miesto ir rajono bendruomenes bei iš kitur atvykusius bendraminčius. Šventės dalyviai ne tik pademonstruos vienybę ir bendrumą, bet, pasitelkę kūrybiškumą ir meninius gebėjimus, smagiai praleis laiką.

Parado metu eismas prospektu bus apribotas. Eisena judės link Panemunės tilto dešiniąja prospekto puse. Kairiąja puse eismas bus apribotas, važiuos tik valstybinis transportas.

Parado atomazga – piknikas „Atvaryk ‒ pasėdėsim“

Parado finalas ‒ piknikas prie Nemuno „Atvaryk ‒ pasėdėsim“, prasidės 13 val. Jo metu vyks Šančių kultūros kolektyvų pasirodymai, didžiosios skulptūros „Bendruomenės kėdė“ išardymo akcija, originaliausių parado dalyvių apdovanojimai ir kiti smagūs ir netikėti veiksmai. Dalyviai kviečiami atsinešti savo užkandos ir pasidalinti ja su kaimynais. Nemokama kava vaišins kavinė Caffeine lt.

Organizatoriai informuoja, jog šventinę nuotaiką bus siekiama sukurti be alkoholio. Todėl šventės dalyvių atsineštos simbolinės vaišės turėtų būti be svaigalų. Idėjos sumanytojai taip pat prašo, kad miesto ir rajono bendruomenės bei svečiai, susirinksiantys į šį tarpusavio bendrystę skatinsiantį renginį Juozapavičiaus prospekte, tausotų miesto erdvę – pasibaigus šventei susitvarkytų aplinką.

Renginio programa: 

11 val. ‒ parado dalyviai renkasi susitikimo vietoje: Mažeikių g. ir A. Juozapavičiaus pr. sankirtoje.

12 val. ‒ parado „Kėdė” pradžia. Vieta: Mažeikių g. ir A. Juozapavičiaus sankirta.

13 val. – parado pabaiga. Vieta: Panemunės tiltas.

13‒14 val. ‒ piknikas „Atvaryk ‒ pasėdėsim“. Vieta ‒ Nemuno pakrantė prie Panemunės tilto.

Žiūrovams rekomenduojamos parado stebėjimo vietos: VMI, Šilo ir RIMI aikštelės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA