Planai Kaune įrengti slidinėjimo trasą kol kas nejuda iš vietos | Kas vyksta Kaune

Planai Kaune įrengti slidinėjimo trasą kol kas nejuda iš vietos

BNS 2017/08/27 16:27
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau daugiau kaip metus kuriamas planas šalia Kauno esančiame Kleboniškio miške įrengti slidinėjimo trasą kol kas nejuda iš vietos: nepavyksta suderinti miškininkams priimtino projekto, jis leistų išsaugoti kuo daugiau medžių.

Pasak Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Nesteckio, jei nepavyks sumažinti reikiamo iškirsti ploto, greičiausiai teks ieškoti slidinėjimo trasai kitų alternatyvų.

„Mums buvo klausimas, ar mes galime rengti miškotvarkinį projektą, ar reikia rengti specialųjį projektą. Ir tie plotai, kurie yra reikalingi, labai daug įeina į miško teritoriją, labai daug reikia miško kirsti. Tai dar nėra priimtas sprendimas, ką vis dėlto daryti su tais plotais: ar galime juos sumažinti, nes nelabai mums leis tokio miško ploto iškirsti“, – BNS sakė A.Nesteckis.

Nedideliems plotams iškirsti savivaldybė galėtų parengti miškotvarkos projektą. Tačiau norint įgyvendinti tokį projektą, koks numatytas dabar, tektų rengti specialųjį planą bei jį derinti su įvairiomis institucijomis – tuomet jam nepritartų miškininkai.

„Su miškininkais kirsti mišką… sutarti sudėtinga. Jeigu tai daro valstybė, kai reikia keliams, jie dar nėra prieš, o savivaldybėms nėra taip paprasta. (…) Jie pasisakė prieš tokius plotus“, – sakė A.Nesteckis.

Anot jo, į mišką itin daug įsiterpia įvairūs reikalingi pagalbiniai objektai, todėl artimiausiu metu susitikę Kauno miesto ir rajono savivaldybių atstovai spręs, ką daryti.

Iš pradžių Kauno miesto ir rajono savivaldybių atstovai svarstė dvi galimas vietas, kur slidinėjimo trasos galėtų būti įrengiamos: Kleboniškio mišką bei Kačerginę. Pastarojo varianto atsisakyta, įvertinus, kad ten pavyktų įgyvendinti tik gerokai mažesnį projektą, todėl jis neatsipirktų.

Planuojama, kad Kleboniškyje galėtų būti įrengta iki dešimt nusileidimo trasų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA