Kaunietė nusivylusi: gal iš tiesų mes čia be reikalo stengiamės? | Kas vyksta Kaune

Kaunietė nusivylusi: gal iš tiesų mes čia be reikalo stengiamės?

Skaitytojų nuotr.

Senamiesčio bendruomenė gali džiaugtis – Motiejaus Valančiaus gatvės skverelyje asociacijos „Kaunietė“ narės dar pavasarį įrengė „Gerų darbų karuselę“, kurioje gali suptis vaikais ir kuri puošia Kauno širdį. Tačiau ne visi karuselę vertina.

[galerija kiek=”4″]

„Gerų darbų karuselė“ – pirmas „Kaunietės“ projektas, prieš porą metų buvo sukurta instaliacija su 4 baltais arkliukais, besisukančiais ratu. Asociacijos narės savo asmeninėmis lėšomis įrengė karuselę, sutvarkė jos aplinką, apželdino gėlėmis. Karuselė atvira visiems nuo gegužės mėnesio.

Tačiau tai vis tiek kažkam užkliūva – šiandien asociacijos „Kaunietė“ atstovė Jolanta Šmidtienė pasidalino skaudžia patirtimi – karuselė vis užkliūva vandalams, ją remontuoti teko jau ne vieną kartą. Istorija pasidalinti kaunietė nusprendė dėl pajausto nusivylimo – vakar buvo baigti karuselės tvarkymo darbai, savo asmeninėje socialinio tinklo Facebook paskyroje moteris pasidžiaugė, kad vaikai vėl gali suptis. Tačiau šiandien karuselės arkliukas vėl išlaužtas.

„Reikia remonto, vėl reik pirkti detales. Patarkite – taisyti ar ne? Gal iš tiesų be reikalo mes čia stengiamės, savo lėšas, laiką ir nervus aukojam?“ – portalo klausė J. Šmidtienė.

Moters teigimu, šią vasarą į karuselės remontą asociacijai jau teko investuoti per 500 eurų asmeninių narių lėšų. „Vienas remontas atsieina mažiausiai 40 eurų,“ – pasakoja asociacijos atstovė.

Karuselėje iki šiol buvo sėkmingai rengiamos diskusijos, renginiai, pokalbiai bei bendruomeniškumą skatinantys susitikimai su miestiečiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA