Ar įmanoma Kaune išsinuomoti būstą iki 100 eurų mėnesiui? | Kas vyksta Kaune

Ar įmanoma Kaune išsinuomoti būstą iki 100 eurų mėnesiui?

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Paskutinis rugpjūčio savaitgalis jauniems žmonėms signalizuoja atostogų pabaiga – po vasaros atostogų tenka grįžti į švietimo įstaigas. Moksleiviams dažnu atveju tai tik dar viena rugsėjo pirmoji, tačiau nemaža dalis universitetų ir kolegijų studentų šiuo metu patiria didelius pokyčius – neretai dėl pasirinktų studijų jiems tenka kraustytis į didesnius miestus ir ieškoti būsto.

Siekiantys sutaupyti studentai dažniausiai renkasi saugiausią variantą – švietimo įstaigos bendrabutį. Deja, vietų skaičius juose labai ribotas ir kambariai dažniausiai atitenka socialiai pažeidžiamiems studentams arba įvairių mainų programų studentams iš kitų valstybių. Tada ir prasideda didysis galvos skausmas – tenka ieškotis būsto nuomai, o ši, neretai, paplonina piniginę labiau negu tikėtasi.

Praėjusią savaitę pateiktais „Ober-Haus“ duomenimis, 1-3 kambarių butus centrinėje Kauno dalyje ir Senamiestyje paprastai siūloma nuomotis nuo 180 iki 580 Eur/mėn. (priklausomai nuo konkrečios vietos, pastato statybos metų ir įrengimo lygio), miegamuosiuose rajonuose nuo 140 iki 410 Eur/mėn. Lyginant kainas su mokymo įstaigų bendrabučiais – kainos svyruoja nuo 50 iki 150 Eur/mėn. (priklausomai nuo švietimo įstaigos, bendrabučio vietos ir žmonių kambaryje skaičiaus). Bendrabutyje gyvenantys studentai sutaupo, nes jiems į šią kainą įeina ir visi būsto mokesčiai (už elektrą, vandenį, šildymą ir pnš.), besinuomojantiems savo būstą – tenka mokėti papildomai.

Kainos kyla, bet butai tušti nestovi

Praėjusiais metais rašėme apie alytiškės Rasos patirtį – mergina Dainavos rajone nuomavosi vieno kambario butą, kurio nuomos kaina – 100 eurų. Šiemet patikrinus populiariausius nekilnojamojo turto portalus nesunku pastebėti, kad rasti butą, kurio kaina nebūtų triženklė – vargu, ar įmanoma. Dažniausiai žema nuomos kaina pradžiuginęs skelbimas nuvilia – nuomojamas ne butas, o kambarys kelių kambarių bute.

Siekdami sutaupyti, jaunuoliai dažnai iškart ieško ir buto, ir kambariokų – socialiniame tinkle Facebook yra ne viena grupė, kurioje studentai ieško kambariokų, kurie norėtų kartu gyventi didesniuose butuose. Taip kooperuojantis daug lengviau ne tik sumažinti nuomos kainą, bet sumažėja ir mokesčių našta. Į 2-3 kambarių butus dažniausiai įsikrausto 3-6 studentai.

Atsakymas į klausimą, ar įmanoma rasti būstą, už kurio nuomą jaunam žmogui netektų pakloti triženklės sumos – taip, įmanoma, tačiau reikia suprasti, kad būstu teks su kažkuo dalintis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA