Pirmąjį rudens sekmadienį Kauną išjudins „Ąžuolyno bėgimas“ | Kas vyksta Kaune

Pirmąjį rudens sekmadienį Kauną išjudins „Ąžuolyno bėgimas“

Organizatorių nuotr.

Likus savaitei iki tradicinio, šeštą kartą organizuojamo „Ąžuolyno bėgimo“ į renginį jau užsiregistravo apie tūkstantį dalyvių. S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyksianti sporto šventė šeimas, vaikus ir poras vėl kviečia sudalyvauti nemokamai trumpose distancijose, o didesnių iššūkių gerbėjams siūlo pabėgioti Ąžuolyno parko ir Žaliakalnio takais.

Populiarumas neslūgsta

Kaip pastebi renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus, per tris metus, kai organizuojamas renginys ne tik susibūrė ištikimų dalyvių būrys, bet jie vis sugeba įkalbinti ir daugiau draugų, kolegų ar giminaičių sekmadienį praleisti aktyviai.

„Geriausia paskata sudalyvauti bėgimo renginyje – draugų paraginimas. Matome, kad pirmuose renginiuose dar nedrąsiai prie starto linijos stoję dalyviai dabar atvyksta su gausiu būriu draugų. Ir jie čia renkasi ne varžytis, lenktyniauti, o tiesiog gerai praleisti laiką, pajudėti. Matome ir kas kartą renginyje dalyvaujančius vaikus, kurie auga ir greitėja su kiekvienu renginiu. Tokia ir renginio idėja, kad čia susirinktų ne tik bėgimo entuziastai, bet ir visi pradedantieji – nuo darželinuko iki senjoro“, – pasakojo G. Bielskus.

Skaičiuojama, kad per jau 5 vykusius renginius „Ąžuolyno bėgime“ startavo virš 10 tūkst. dalyvių. Tarp jų buvo galima pamatyti ir nemažai puikiai žinomų sportininkų, pramogų pasaulio žvaigždžių. Dalyvauti renginyje rinkosi dainininkė Karina Krysko, aktorius Rolandas Kazlas, lenktynininkas Vytautas Švedas, olimpinis vicečempionas Saulius Riteris ir kiti.

Išskirtinė trasa

Ilgosios distancijose yra ką pamatyti. Renginyje jau ne pirmą kartą dalyvausianti bėgikė, viena iš greičiausių maratonininkių Lietuvoje, Monika Juodeškaitė. Tikina, kad Ąžuolyno bėgime ji jaučiasi kaip tikroje bendruomenėje, o ne varžybose, kuriose daug konkurencijos ir visi susitelkę tik į norą laimėti.

„Čia puiki atmosfera, išsiskirianti tiek savo trasa, tiek ir pačiais dalyviais. Malonu bėgti trasa, kuri driekiasi per S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, Ąžuolyno parką ir Žaliakalnį. Kiekvieną kartą bėgdama čia vis pastebiu kokį įdomesnį medį, pastatą ar kitą detalę. Išskirtiniai ir žmonės. Jie susirinko ne varžytis, o gerai praleisti laiką, pabūti su bendraminčiais. Daug šypsenų, gerų žodžių ir užtarimo“, – pasakojo M. Juodeškaitė.

Organizatoriai primena, kad trasoje dalyviai pamatyti gali ir ne vieną šimtmeti skaičiuojantį ąžuolą, prabėgti pro parką puošiančias „Stumbro“, „Poilsio“ skulptūras bei S. Dariui ir S. Girėnui skirtą paminklą. Visoje trasoje gausu tarpukario modernizmo stiliaus gyvenamųjų namų, pažymėtų memorialinėmis lentelėmis. Dalyviai prabėga ir prestižiniu „Radijo rajonu“.

Savaitgaliui su vaikais

Renginyje vėl dalyvausianti renginio globėjo Remigijaus Kančio sesuo Loreta pataria tėvams atvykti su vaikais ir juos nuo mažens pratinti prie sporto, stadiono ir tokių renginių džiaugsmo. Juo labiau, kad visa tai nemokama.

„Pati treniruoju vaikus nuo 9 metų. Yra tekę ir mažesnius, tad kaip trenerė galiu patikinti, kad tokie bėgimo renginiai, į kuriuos vaikai atvyksta kartu su tėvais, vyresniais broliais ar kitais giminaičiais yra tikra šventė jiems ir puikus būdas pratinti prie aktyvaus gyvenimo. Išskirtinė atmosfera, kitų vaikų būrys paliks atsiminimą ir paskatins vaiką sugrįžti kitais metais. Ir nesvarbu kelintas atbėgs, tiesiog iš anksto vaiką nuteikite, kad dalyvavimas jau yra laimėjimas, o po finišo jo ir medalis lauks“, – pasakojo L. Kančytė.

Medaliai ir rėmėjų dovanos laukia visų 100 metrų vaikų, 400 m „Kauno dienos“ šeimų bei žmonų nešimo varžybų dalyvių. Taip pat ir ilgųjų „Activus“ 5 km, „hummel“ 10 km bei „Viči“ 15 km dalyvių. Rėmėjai visiems paruošė ir savo dovanėlių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA