Kaunietis pasipiktino: nusipirko viešojo transporto bilietą, o po dviejų stotelių buvo išprašytas | Kas vyksta Kaune

Kaunietis pasipiktino: nusipirko viešojo transporto bilietą, o po dviejų stotelių buvo išprašytas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauniečiams po vasaros sugrįžus į Kauną, miesto gatvės tapo dar judresnės ir vis dažniau kelionė iš taško A į tašką B gali prailgti. Alternatyva – viešasis transportas, neretu atveju padedantis sutaupyti ir laiko, ir pinigų. Tačiau deja, ir juo ne visos kelionės būna sėkmingos.

Su nemalonumais viešajame transporte susidūrė ir portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai. Vienas jų pasakoja, kaip prailgo jo kelionė „Kauno autobusais“ trečiadienio vakarą.

Kaunietis pasakoja, jog vakare, maždaug 19:30 val., važiavo 37 maršruto autobusu. Įlipo Kuršių g. stotelėje ir, kadangi jam nėra taikomos jokios lengvatos, įsigijo eurą kainuojantį vienkartinį bilietą iš vairuotojo. Pavažiavus dvi stoteles ir pasiekus Jotvingių gatvės stotelę, visi keleiviai buvo išlaipinti – vairuotojas jiems pareiškė, kad važiuoja į garažą.

Skaitytojo teigimu, niekur nebuvo nurodyta, jog autobusas nevažiuos į Partizanų g., tokiu elgesiu pasipiktino ne vienas keleivis. Pinigai, žinoma, nebuvo grąžinti, ir keleiviai buvo priversti laukti sekančio autobuso.

„Kauno autobusų“ atstovė Ramunė Tarandė įmonės vardu apgailestauja, jog minėto autobuso keleiviams teko patirti nepatogumų, tačiau pastebi, jog informacija, rodoma išorės švieslentėse, pagal maršruto grafiką yra suprogramuojama iš anksto – vairuotojas tam neturi jokios įtakos ir tikėtina, jog keleiviai nepastebėjo, kad autobusas vyko tik iki Jotvingių gatvės.

„Mūsų bendrovė deda visas pastangas keleiviams sukurti kuo patogesnes kelionės miesto viešuoju transportu sąlygas, todėl atsižvelgdami į keleivio pastabą, kad nepastebėjo užrašo išorės švieslentėje, apie maršruto galinę stotelę informuosime ir autobuso viduje esančioje švieslentėje, nurodydami, kad autobusas „važiuoja iki Jotvingių g. stotelės“. Kadangi tokių maršrutų yra ir daugiau, yra svarstoma galimybė juos žymėti skirtinga raide,“ – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė R. Tarandė.

Autobusų, keičiančių kryptį ar grįžtančių į garažą išvykimo laikai skirtinga spalva yra žymimi internete skelbiamuose tvarkaraščiuose (www.stops.lt; www.kaunoautobusai.lt).

Taip pat įmonės atstovė pastebi, kad tokių nesusipratimų ir nemalonių patirčių sumažėtų, jeigu dar daugiau kauniečių įsigytų elektronines Kauno korteles. „Šie bilietai yra gerokai pigesni nei perkant transporte ir suteikia papildomą galimybę nemokamai persėsti į kitą transportą per 30 minučių,“ – pastebi Ramunė Tarandė.

„Kauno autobusai“ dėkoja keleiviui už pastabą ir tikisi, jog žmonės, susidūrę su nepatogumais, praneš apie juos įmonei, nes tik tokiu būdu kelionės viešuoju transportu bus patogesnės.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA