Vietoje buvusių apleistų farmacininkų sandėlių išdygs naujas kvartalas | Kas vyksta Kaune

Vietoje buvusių apleistų farmacininkų sandėlių išdygs naujas kvartalas

R. Tenio nuotr.

Kauno centre šalia Ramybės parko nugriovus farmacijos kompanijai „Limedika“ priklausiusius sandėliavimo pastatus prasideda naujo šešių daugiabučių kvartalo statybos.

[galerija kiek=”16″]

Užbaigus tris vystomo kvartalo „Parko namai“ etapus, Krėvos gatvėje apsigyvens per 200 šeimų, o bendros investicijos į projektą sudarys beveik 18 mln. eurų. Planuojama, kad pirmieji naujakuriai čia apsigyvens jau kitų metų rudenį, o visi šeši daugiabučiai bus užbaigti iki 2021 metų.

„Kaune vis daugiau būsto pirkėjų renkasi gyventi miesto centre, bute, o ne užmiestyje, nuosavame name. Įvertinę, kad mieste daug geriau išvystyta infrastruktūra, geresnis susisiekimas viešuoju transportu, daugiau šiuolaikiniam žmogui reikalingų paslaugų, kauniečiai nutaria negaišti laiko automobiliuose, keliaudami į darba ir iš jo ir įsikuria miesto centre“, – argumentus, kodėl imasi kvartalo centre statybų dėstė projekto vystytojos bendrovės „Realinija“ vadovas Kęstutis Graužinis.

Pasak K.Graužinio, šalia teritorijos esantis parkas pasufleravo ne tik kvartalo pavadinimą, bet ir projekto idėją. Nors namai statomi pačiame miesto centre, kur ranka pasiekamos visos šiuolaikiniam žmogui būtinos paslaugos, maitinimo įstaigos, transporto mazgai, „Parko namų“ gyventojai grįžę į savo namus galės mėgautis visiška ramybe, nes kvartale bus įrengtas vidinis kiemas, kuriame suprojektuotos vaikų žaidimų, poilsio, susitikimų zonos.

Visos gyventojams skirtos automobilių parkavimo vietos bus įrengtos požeminiame garaže, po namais, pageidaujant pirkėjams, gali būti įrengti krovikliai elektromobiliams. Šiuo metu bendrovė stato kvartalą Vilniuje „Basanavičiaus namai“, kuriame net 20 proc. parkavimo vietų buvo iš anksto pritaikytos elektromobiliams.

„Šias vietas pirkėjai išpirko pirmiausiai, o nespėję jų įsigyti, prašė ir iki jų išsirinktų parkavimo vietų atvesti reikalingus laidus. Įvertinę, kad žmones iš anksto ruošiasi būsimam elektromobilių išpopuliarėjimui, nusprendėme neberiboti elektromobiliam pritaikytų vietų skaičiaus ir įrengti reikalingą įvadą prie kiekvieno to pgeidaujančio pirkėjo parkavimo vietos.” – teigė Kęstutis Graužinis

Planuojama, kad pirmosios preliminarios butų pirkimo sutartys bus pasirašomos jau nuo rugsėjo mėn. pabaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA