Suimtas dvejus metus besislapstęs vyras, įtariamas kokaino kontrabanda stambiu mastu | Kas vyksta Kaune

Suimtas dvejus metus besislapstęs vyras, įtariamas kokaino kontrabanda stambiu mastu

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Finišo tiesioji prieš dvejus metus pareigūnų pradėtame tyrime. Suimtas vyras, kaip įtariama, užsimėmęs didelio masto kokaino kontrabandos organizavimu.

Vygantas Panka – vienas iš galimų itin didelio masto kontrabandos organizatorių, rugpjūčio 22 d., po dviejų metų slapstymosi, pats atvyko į policijos įstaigą Vilniuje, Saltoniškių g. Vyras buvo sulaikytas, atvežtas į Kauną ir uždarytas į areštinę.

Pareigūnams jis neaiškino, kodėl slapstėsi ir į policijos įstaigą atvyko tik dabar. Vakar Kauno apylinkės teismas vyrui (gim. 1967 m.) paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui. Jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Primename, kad dar 2015 m. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams surinkus duomenų, kad Kauno miesto gyventojai galimai užsiima kokaino kontrabanda iš Kolumbijos, buvo pradėtas tyrimas dėl neteisėto disponavimo dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir gabenimu bei jų kontrabanda (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) ir 199 str. 2 d. (Kontrabanda)).

Tais pačiais metais liepos mėnesį pareigūnams perkasus 367 tonas akmens anglies, iš viso buvo rasta 600 kg kokaino. Ikiteisminiame tyrime buvo nustatytos 5 konspiracijai naudotos įmonės, iš kurių 1 registruota Ukrainoje, dar viena – Rusijoje ir 3 Lietuvoje. Įtarimai buvo pareikšti 11 asmenų. Vienas iš galimų kontrabandos organizatorių, Vygantas Panka, iškart po nusikalstamo veikos padarymo pasislėpė. Buvo išduotas Europos arešto orderis bei teismo leidimas iškart jį suimti.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA