V. Šustauskas rengia „Ubagų žygio“ minėjimą, tikisi tūkstantinės minios | Kas vyksta Kaune

V. Šustauskas rengia „Ubagų žygio“ minėjimą, tikisi tūkstantinės minios

delfi.lt 2017/08/23 16:33
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

„Taip ir parašykite – revoliucija prasideda!“, – sako buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas.

Šiemet sukanka 20 metų, kai 1997 metais prieštaringai vertinamas laikinosios sostinės politikas organizavo „Ubagų žygį“ į Vilnių. Dabar kaunietis rengia akciją prie Seimo – pats V. Šustauskas tikisi, kad protestuoti prieš valdžią susirinks 10 tūkst. žmonių.

Politikas žmones rinktis prie Seimo rūmų kviečia rugsėjo 10-ąją, tačiau kas konkrečiai vyks – neatskleidžia.

„Jei pasakyčiau viską, ką planuoju, tai pritrauksiu ir NATO kareivius. Tokie dalykai nėra pasakojami. Kaip Seimas gieda, taip ir mes užgiedosime“, – kalba V. Šustauskas.

Buvęs aktyvus politikos veikėjas teigė jau prieš 20 metų numatęs, kas gresia Lietuvai.

„Prieš 20 metų, 1997 metais visi juokėsi iš manęs. Sakė: Šustauskai, tau po 10 metų bus gėda dėl tokio žygio ir visi iš jo juoksis. (Aš žinojau, kad) po 10 metų Lietuva bus praskolinta ir bankrutavusi. Šiandien jau žurnalistai į tai kitaip žiūri ir klausia manęs, kaip aš jau tada galėjau nuspėti, kas bus su Lietuva? Tikras politikas turi turėti intuiciją. Kaip Stalinas turėjo, kaip Hitleris turėjo, o ne tie, kurie abėcėlės nežino ir save vadina politikais. Jau tada mačiau Lietuvos likimą. Lietuva praskolinta ir pati liūdniausia ES valstybė“, – kalbėjo politikos veikėjas.

V. Šustauskas teigė, kad nekritikavo valdžios ir taip pakankamai ilgai. Tačiau esą ilgiau tylėti jau nebegali.

„Rajonuose uždaromos mokyklos, ligoninės. Tas noraginis (Ramūnas Karbauskis – DELFI) pažadėjo neuždaryti mokyklų, o dabar jau uždarinėja. Jiems reikalinga beraščių tauta. Tokiam Karbauskiui nereikalinga normali, išsimokslinusi tauta – jam reikalingas beraštis, vergas, kuris niekur neišvažiuotų ir dirbtų jo žemes. Ar ne taip? Jam reikalingas beraštis jaunimas, tai reikia uždaryti mokyklas“, – pasakojo V. Šustauskas.

Buvęs Kauno vadovas papasakojo, kad ir pats asmeniškai susidūrė su „naujos valdžios pasekmėmis“.

„Nuėjau skustis barzdos. Sako: 7 eurai. Sakau gal tu išprotėjai! Paaiškino, kad pakėlė patentų kainas, tai ir paslaugos brangsta. Tai ką daryti? Tai va tokia naujoji valdžia. Pasakykite, ką iš savo rinkiminių pažadų jie įvykdė? Tas priedurnis psichiatras Veryga – sako, lyg per galvą gavęs jaunystėje. Pradėjo su šnapsu nuo Naujų metų. Dabar su cukrumi. Juk kiekvienas suaugęs žino, kiek to cukraus valgyti, o ne tiek, kiek Veryga lieps. Tokius bepročius kur suranda? Jis, matai, nurodinės, kiek cukraus valgyti“, – kalbėjo V. Šustauskas.

1997 metais per V. Šustausko suorganizuotą „ubagų žygį” 45 žmonės pėsčiomis atkeliavo iš Kauno į Vilnių, kur prie žygio dalyvių prisijungė autobusais atvykę protestuotojai ir surengė mitingą prie Seimo rūmų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA