Keičiasi „Romuvos“ vakarinių vasaros kino seansų laikas | Kas vyksta Kaune

Keičiasi „Romuvos“ vakarinių vasaros kino seansų laikas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Be lietuviškojo kino pasididžiavimo, kuris kauniečius stebino antradienį, kino seansai tęsiasi ir „Romuvos” lauko kine prie Kauno pilies. Tradiciškai, šį kaip ir kiekvieną ketvirtadienį, žiūrovai matys nemokamą kino seansą, tiesa, jis vyks kitokiu nei įprasta laiku. Šį kartą „Romuva“ dovanoja režisieriaus Peter Fudakowski filmą „Paslaptingasis dalininkas”.

Kinų laivų valdytojui dirbantis jaunas lenkų jūrininkas stebėtinai greitai paaukštinamas pirmuoju kapitonu. Neįtardamas laivo valdytojo planų, jis ima vadovauti prekybiniam laivui, tačiau netrukus susiduria su įgulos maištu ir vidury nakties lieka vienas senutėliame surūdijusiame laive Pietų Kinijos jūros platybėse. Neramiai laukdamas komandos, jūroje jis pastebi plūduriuojančią į virvines kopėčias įsikibusią nuogą žmogystą. Ištraukus kopėčias pasirodo, kad tai gyva, bet visiškai išsekusi moteris. Prieš prarasdama sąmonę, gražuolė kinė sušnabžda: „Paslėpk mane“. Anksti rytą grįžta laivo įgula, o netrukus po jų pasirodo kitas laivas, ieškantis žudikės.

Penktadienį, „Romuvos” lauko salėje išvysime dar vieną premjerą – čekų kino juostą „Mokytoja”. Tai filmas apie Bratislavos priemiesčio mokyklos kasdienybę, kurios rutina išardoma naujai pasirodžiusios mokytojos. Iš pradžių užsidegimą ir rūpestingumą spinduliavusi charizmatiška mokytoja Marija ima rodyti tikrąjį savo veidą. Ji manipuliuoja tėvais ir šie, pasidavę spaudimui, pradeda „mokėti“ įvairiomis paslaugomis ir dovanomis mainais į vaikams rašomus gerus pažymius. Pagrindinį vaidmenį įkūnijusi aktorė Zuzana Mauréry 51-ajame „Karlovy Vary” kino festivalyje pripažinta geriausia aktore.

Keičia seansų laiką

Vasarai artėjant prie pabaigos ir vakarams ilgėjant, Kauno kino centro „Romuva” atstovai praneša, kad nuo šios savaitės kino seansai ankstėja – visi seansai bus rodomi nuo 21:00 valandos.

Kauno kino centras „Romuva“ rekomenduoja į kino seansus vykti „City Bee” automobiliais dėl patogesnio parkavimo bei vėlyvo grįžimo namo. Jei vis dėlto nuspręsite nevairuoti, kino seansų metu galėsite vaišintis „Raudonų plytų” alumi, „Fentimans” limonadais bei kauniečių pamėgtos kavinės „Kultūra” tiekiamais užkandžiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA