Kauno kino centre „Romuva” – Šarūno Barto „Šerkšnas” ir gyva diskusija | Kas vyksta Kaune

Kauno kino centre „Romuva” – Šarūno Barto „Šerkšnas” ir gyva diskusija

Organizatorių nuotr.

Vos rugpjūčio 18-tąją dieną įvykusi lietuvių režisieriaus Šarūno Barto premjera „Šerkšnas” atvyksta į Kauno kino centrą „Romuva”. Antradienį, rugpjūčio 22-tąją dieną, „Romuvos” lauko salėje žiūrovai išvys ne tik jaudinančią kino juostą, bet ir turės galimybę dalyvauti gyvoje diskusijoje, kurioje dalyvaus „Šerkšno” aktoriai: Mantas Jančiauskas ir Lyja Maknavičiūtė.

„Šerkšnas” – tai meistriškas filmas apie jauną lietuvių savanorių porą Roką ir Ingą. Jie sutinka su pasiūlymu nuvežti humanitarinės pagalbos krovinį mikroautobusu iš Vilniaus į Kijevą. Jie priklauso tai jaunajai kartai, kuri nematė karo, nepatyrė okupacinės valdžios represijų ir prievartos. Iš pažiūros nesudėtinga užduotis jaunuoliams tampa didžiuliu išbandymu ir jiems nelieka nieko kito, kaip tik pasikliauti savimi. Kelias veda per apleistą snieguotą Donbasą, kur ieškodami sąjungininkų ir pastogės jie susiduria su žmonėmis, kurių gyvenimą pakeitė karas. Artėdami prie fronto linijos Rokas ir Inga artėja ir vienas prie kito, pradėję suprasti gyvenimą ir meilę karo akivaizdoje.

Garsaus lietuvių režisieriaus juosta buvo pristatyta Kanų kino festivalyje, o išlydėta gausiomis renginio žiūrovų ovacijomis. Filmo žvaigždės – garsi prancūzų aktorė Vanesa Paradis, lenkų aktorius Andžejus Čyra bei lietuvis Mantas Jančiauskas.

Be lietuviškojo kino pasididžiavimo, kino seansai tęsiasi ir „Romuvos” lauko kine prie Kauno pilies. Tradiciškai, šį kaip ir kiekvieną ketvirtadienį, žiūrovai matys nemokamą kino seansą. Šį kartą tai režisieriaus Peter Fudakowski filmas „Paslaptingasis dalininkas”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA