Robinzonų sala ieško savanorių | Kas vyksta Kaune

Robinzonų sala ieško savanorių

Kauno marių regioninio parko nuotr.

Visada žavėjotės Danielio Defo personažu Robinzonu Kruzu ir pavargę nuo rutinos pasvajodavote, kad būtų smagu bent trumpam atsidurti jo kailyje? Jeigu tokį norą sugalvojote stebėdami perseidų lietų – mes nesunkiai jį išpildysime. Nori išbandyti save? Pabėgti trumpam nuo civilizacijos? Turi laisvo laiko, kurį gali padovanoti Lietuvai? Ieškai prasmingos veiklos? Tuomet užpildyk dalyvio anketą ir tapk vienu iš robinzonų, kurie šįmet 3 dienoms ir 2 naktims apsigyvens Paukščių saloje.

Kauno marių regioninio parko direkcija skelbia, kad šioje negyvenamoje saloje robinzonai turės ypatingą misiją – pasistengti, kad joje atsirastų tinkamos sąlygos gyventi. Žinoma, ne žmonėms, bet paukščiams.

Kauno marių regioninio parko Arlaviškių ornitologinis draustinis, apimantis Paukščių salas, yra tikras rojus paukščiams. Šio draustinio paskirtis – išsaugoti Lietuvos raudonojoje knygoje įrašytų rūšių paukščius: didžiuosius baublius, plovines ir ilgasnapes višteles, švygždas ir kitų saugotinų rūšių paukščius (didžiąsias ir mažąsias krakšles, nendrinukes, laukius, kragus, nendrines linges ir įvairių rūšių antis). Užtvenkus Nemuną, Paukščių salos ilgą laiką buvo apaugusios tik žoline augmenija, todėl čia veisėsi daug įvairių vandens paukščių rūšių, tarp jų ir į Lietuvos raudonąją knygą įrašytos mažosios žuvėdros, pilkosios ir šaukštasnapės antys, įvairūs tilvikai, buvo įsikūrusi didžiulė rudagalvių kirų kolonija.

Nuo 2007 salos pradėtos šienauti, iškirsti medžiai ir krūmai, praktikuota ganiava, organizuotos salapjūtės, taip sukuriant sąlygas retiems, ypač tilvikiniams, paukščiams veistis.

Kelerių metų pastangos sukurti tinkamą buveinę, neiškirtus atžalų, krūmų ir kitos augmenijos, išeitų perniek. Todėl direkcija kasmet ieško būdų kaip įgyvendinti gamtotvarkos priemones. Šįmet į pagalbą bandys pasitelkti savanorius ir pamėgins saloje įkurti robinzonų stovyklą. Darbai ir nuotykiai neišsišakoja į atskirus kelius. Jie puikiai dera tarpusavyje.

Robinzonų saloje lauks ne tik salapjūtės darbai, bet ir tikros robinzoniškos pramogos. Tad kviečiama prisijungti prie gamtotvarkos darbų įgyvendinimo vienoje iš gražiausių ir paslaptingiausių Kauno marių regioninio parko vietų, kuri paprastai pasiekiama tik plunksnuotiems dvikojams – Paukščių salos laukia rankoves pasiraitojusių robinzonų. Įvertink savo galimybes ir mesk sau iššūkį!

Data: rugpjūčio 28-30 d. Viskas, ko gali prireikti: palapinė, miegmaišis ir kiti reikalingiausi daiktai.

Dalyvio anketą pildyti čia. Informuos tik atrinktus kandidatus.

Daugiau informacijos apie iniciatyvą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA