Kaunietė neapsikentė: kaimynai, ar nustosite iš balkonų mėtyti maistą katėms? | Kas vyksta Kaune

Kaunietė neapsikentė: kaimynai, ar nustosite iš balkonų mėtyti maistą katėms?

„Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Kaunietė Ilona kreipėsi į portalą „Kas vyksta Kaune”, ji informuoja apie problemą bei nori sudrausminti kaimynus, kurie nuolat mėto maistą benamėms katėms. Mėsa, žuvis, kiti maisto likučiai mėtomi ir iš balkonų, taip, pasak kaunietės, gali susidaryti antisanitarinė situacija.

Partizanų g. nr. 132 name gyvenanti moteris pasakojo, kad nuo pavasario taip elgiantis pastebėjo garbaus amžiaus kaimynus, su jais kalbėjo, tačiau rezultato nepasiekė – maistas tebemėtomas.

„Kaip kaimynus drausminti, įspėti, kad nemėtytų maisto (silkių, dešrelių, mėsos atliekų) per balkonus bei po jais nekrautų maisto, nedėtų guolių laukinėms katėms? Pranešėme seniūnijai, kalbėjome su pačiais gyventojais, jie išvadino beširde, kad gyvūnai irgi gyventi nori. Tačiau ir mus reikia suprasti, gyvename pirmame aukšte, netoliese ir mėtomos maisto atliekos, turime mažamečių vaikų, kurie yra alergiški gyvūnams, serga astma. Be to, šiuo metu vasara, kirmėlės veistis pradės, musės. Tikrai problema rimta”, – rašė Ilona.

Ji pastebėjo, kad šalia namo nuolat šeriamos 2-3 katės.

Ragina kreiptis į seniūniją arba beglobių įstaigas

Kauno apskrities vyriausias policijos komisariatas (VPK) informavo, kad šiuo adresu nusiskundimų dėl šeriamų benamių kačių nėra gauta, tačiau per metus Kaune gaunami keli tokie pranešimai.

„Nuvykus dažniausiai nerandami asmenys, maitinantys gyvūnus. Gyventojams dėl galimo problemos sprendimo derėtų kreiptis į savo seniūniją ar gyvūnų globos įstaigas dėl beglobių gyvūnų paėmimo”, – teigė Kauno apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja O. Vaitkevičienė.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA