Džiazo festivalio metu akį traukė „blusturgis” | Kas vyksta Kaune

Džiazo festivalio metu akį traukė „blusturgis”

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį Kauno apskričiai priklausančiame Kėdainių rajone, festivalio „Broma Jazz” metu surengtas „blusturgis”, sutraukęs minią lankytojų.

Turgelis vyko nuo pat ryto iki vakaro, džiazą prisijaukinusioje Kėdainių Didžiosios rinkos aikštėje prekystaliai buvo nukloti įvairiais sendaikčiais. Pasiįdomauti čia užsuko penktą kartą rengiamo festivalio „Broma Jazz” lankytojai, miesto svečiai.

Anot turgaus organizatorės Žanetos Intaitės-Žilinskienės, turgelį kartu su džiazo festivaliu rengti sugalvota, nes norėta, kad tarp koncertų lankytojai turėtų ką veikti, nueitų pabendrauti, čia siekiama ne tik prekiauti, bet ir susipažinti, edukuoti.

Pasak jos, šis turgus išskirtinis, nes turi džiazo atspalvį. „Džiazas pasakoja istoriją, tad norėta, kad ir turgaus prekybininkai atsivežtų daiktus su savomis istorijomis. Buvo daug vinilinių plokštelių, didelė fotoaparatų kolekcija ir kt. Prekeivės iš Latvijos džiaugėsi, kad lankytojai – puikūs žmonės, kalbūs, norėjo sužinoti perkamų daiktų istorijas.

Kadangi aikštė renovuojama, dalyvių nebuvo itin daug, tilpo apie penkiolika prekeivių, šalia kurių netrūko lankytojų.

Organizatoriai teigia, kad festivaliu siekiama atgaivinti Kėdainių miesto kaip aktyvaus kultūrinio centro įvaizdį, galinčio lygiuotis į Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Birštono nužymėtus džiazo kultūros naratyvus. Pagrindinis renginio tikslas – propaguoti džiazo kultūrą ir padėti ją pamilti.

Rugpjūčio 18-20 d. Kėdainiuose vykstančiame festivalyje skamba swing, funk, big band jazz, electrobop, eclectic electrosoul, house, smooth jazz, free jazz, soul, r&b muzikos stiliai ir mišiniai. Prioritetas teikiamas lietuvių džiazo atlikėjams bei bendradarbiavimą skatinantiems lietuvių projektams su užsienio atlikėjais.

Prie festivalio turinio išpildymo prisideda Kėdainių jaunimo asociacijos, senamiesčio restoranai, vietos smulkieji verslininkai, kultūros darbuotojai ir įvairių sričių menininkai. Renginiai nemokami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA