Lietuvos paštas tęsia centrinių paštų didžiuosiuose šalies miestuose pardavimo procesą | Kas vyksta Kaune

Lietuvos paštas tęsia centrinių paštų didžiuosiuose šalies miestuose pardavimo procesą

BNS 2017/08/18 16:12
Asociatyvi / P. Garkausko nuotr.

Valstybės valdomas Lietuvos paštas, savo tinklalapyje skelbiantis apie centrinio pašto pastatų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje pardavimo konkursą, tvirtina, kad sprendimas dėl šių patalpų pardavimo nėra priimtas.

„Noriu akcentuoti, kad šiuo metu vyksta viešas konkursas, kurio metu yra teikiami tik pasiūlymai pagal Lietuvos pašto numatytas sąlygas. Sprendimas, ar parduoti nekilnojamojo turto objektus, bus priimtas naujo Lietuvos pašto generalinio direktoriaus teikimu valdybai, ji įvertins potencialių investuotojų pasiūlymus“, – komentare BNS sakė Lietuvos pašto atstovas Tomas Bašarovas.

Kiek anksčiau jis tvirtino, kad centrinių paštų pastatų pardavimo konkursas nėra sustabdytas.

„Viešas konkursas dėl Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos centrinių paštų pardavimo vyksta“, – BNS teigė T.Bašarovas.

Savo poziciją jis pakoregavo po to, kai Lietuvos paštą valdančios Susisiekimo ministerijos atstovai BNS paneigė, kad centrinių paštų pardavimas yra tęsiamas.

„Lietuvos paštas vykdo tik rinkos dalyvių apklausą su tikslu išsiaiškinti, ar iš principo būtų susidomėjimas minimais pastatais. Centrinių paštų pardavimas tikrai nevyksta“, – BNS sakė susisiekimo ministro atstovė Vytautė Šmaižytė.

„Šiuo metu Lietuvos paštas turi vienintelį prioritetą – atsižvelgti į visas Lietuvos banko pastabas“, – pridūrė ji.

Apie centrinio pašto pastatų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje pardavimą paskelbta liepos viduryje, kai Lietuvos paštui dar vadovavo Lina Minderienė. Rugpjūčio pradžioje Lietuvos pašto valdyba, gavusi pirmines Lietuvos banko patikrinimo išvadas, L,Minderienę atleido iš pareigų, nes ji neužtikrino pinigų plovimo prevencijos priemonių.

Naujas Lietuvos pašto vadovas kol kas nėra paskirtas.

Lietuvos paštas savo tinklalapyje skelbia, kad parduodamas 5,4 tūkst. kvadratinių metrų ploto sostinės centrinio pašto pastatas Gedimino prospekte, įvertintas daugiau nei 11 mln. eurų, 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto Kauno centrinio pašto pastatas Laisvės alėjoje, įvertintas beveik 1,62 mln. eurų, bei 3,3 tūkst. kvadratinių metrų ploto Klaipėdos centrinio pašto pastatas Liepų gatvėje, įvertintas 1,57 mln. eurų.

Visuose pastatuose paštas pageidauja 15 metų išsinuomoti dalį patalpų: Vilniaus – 280 kvadratinių metrų, Kauno – 525 kvadratinių metrų, Klaipėdos – 403,39 kvadratinių metrų.

Norintieji dalyvauti konkurse paštui iki rugsėjo 15 dienos turi pasiūlyti nekilnojamojo turto įsigijimo kainą bei 1 kvadratinio metro nuomos kainą po sandorio. Nurodoma, kad pasiūlymus Lietuvos paštas pradės vertinti rugsėjo 15 dieną, o spalio pabaigoje planuojama dalyvius informuoti apie konkurso rezultatus.

Lietuvos paštas anksčiau derėjosi su potencialiais Vilniaus centrinio pašto nuomininkais, tačiau derybos nebuvo sėkmingos.

Iš viso šiuo metu Lietuvos paštas valdo daugiau nei 400 nekilnojamojo turto objektų, bendras jų plotas siekia apie 140 tūkst. kvadratinių metrų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA